Talousarvioleikkauksia elinvoimavaliokunnan kokouksessa

Kategoria:
Takaisin

Elinvoimavaliokunnan kokouksessa 19.10. käsiteltiin vuoden 2018 päivittäiseen toimintaan (käyttötalous) liittyvää talousarviota että investointeja. Keskustelua käytiin molemmista pykälistä. Päätökset löytyvät kunnan nettisivuilta.

Valiokunta päätti käyttötalouden osalta karsia töitä ja toimintoja yhteensä 630 000 euron edestä. Säästöt tarkoittavat mm., että kunta ei osallistu Herralan valokuituprojektin rahoittamiseen eikä Vesikansan alueen joukkoliikenteen palvelutasoa nosteta. Muut isommat toimenpiteet kohdistuvat kunnan kiinteistöihin; Hämeenkosken suljetun vanhainkodin purkua ei toteuteta ensi vuonna, samoin muita pienempiä kiinteistöjen kunnossapitotöitä karsittiin tai siirrettiin.

Investointikohteissa karsinta kohdistui kiinteistöinvestointeihin ja vesihuoltolaitoksen projekteihin. Hälvälän kouluun kohdistuvat toimet ratkaistaan erikseen, jonka jälkeen päätetään tarvittavat investoinnit. Heinlammin alueen jakeluverkoston toteuttamista siirretään eteenpäin, samoin Koskimyllyntien, Pennasentien ja Naavapolun vesihuoltoverkoston toteuttamista. Edellä mainitut projektit eivät ole akuutteja, siirto ei vaikuta asukkaiden veden saantiin tai veden laatuun.

Pienempiä poistettavia tai siirrettäviä investointikohteita ovat mm. uimahallin edustan pyöräparkki/oleilutilan ja torikahvilan toteutus.

Lisätietoja:

Hollolan elinvoimajohtaja Heli Randell
044 7801 441
heli.randell@hollola.fi

Julkaistu: 20.10.2017 15.42