Tarmontiellä suoritetaan viemäritutkimuksia torstaina 9.6.2022

Takaisin

Salpakankaan viemäriylivuotohankkeeseen liittyen Lassila & Tikanoja Oy suorittaa 9.6.2022 Tarmontiellä viemärienkuvauksia ja savukokeita.

Viemärikuvauksia ja savukokeita toteutetaan ajo- ja kävelyteiden kaivoista ja mahdollisesti Tarmontien kiinteistöillä. Kuvausten aikana työntekijöiden turvallisuuden takia liikennettä voidaan joutua tilapäisesti rajoittamaan sulkemalla toinen ajokaista.

Savukokeissa käytetään savupanoksia, jotka tuottavat merkkisavua. Savua saattaa näkyä ilmassa pieniä määriä Tarmontien läheisyydessä. Merkkisavu on vaaratonta, eikä aiheuta haittaa ympäristölle. Hajulukot estävät savun päätymisen kiinteistöjen sisätiloihin silloin, kun niissä on vettä. Jos kiinteistö on ollut käyttämättömänä, suosittelemme laskemaan vettä viemäriin hajulukkojen täyttymiseksi.

Salpakankaan alueelle on myönnetty viemäriylivuotojen hankkeena Etelä-Savon ELY-keskuksen myöntämää ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelman rahoitusta. Hankkeen tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää viemäriylivuotoja ja haitallisten aineiden kulkeutumista vesistöön.  

Lisätietoja:

Ympäristöavustaja          Nico Piiroinen                p. 044 780 1190

Vesihuoltopäällikkö         Riikka Johansson           p. 044 780 1182

Julkaistu: 08.06.2022 16.39