Täyttä höyryä eteenpäin !

 

Kunnan uuden roolin etsiminen ja vahvistaminen on harpannut jälleen ison loikan eteenpäin.

Liikunta korostuu monessa toteutuneessa ja toteutumassa olevassa hankkeessa. Toimintapuisto ja skeittipuisto avattiin pari viikkoa sitten, uusien Heinsuon ja Kalliolan koulujen  pihaympäristöt rakentuvat liikuntaan kannustaen. Nuorten salivuokrien maksuttomuus käynnistyy ja uutta salitilaa tulee runsaasti lisää koulujen valmistumisen myötä. Uutta pyörätietä rakentuu Nostavalle ja vahvana toiveena on, että lobbaus Pyhäniemen pyörätiestä tuottaisi myös tulosta.

Tällä viikolla aloitti työnsä maaseutuohjelman projektikoordinaattori Kaisa Pethman. Tavoitteena on kannustaa Hollolan kyliä toteuttamaan maaseutuohjelmaa ja erityisesti edistää kylillä tärkeäksi koettuja hankkeita ja toimintaa tarjoamalla tähän konkreettista apua. Osaamista, kokemusta ja uskoa kylien elinvoiman mahdollisuuksista löytyy varmasti Vuolenkosken kylältä kotoisin olevalta Kaisalta.

Tällä viikolla työnsä aloittaa myös tiedottaja Pilvi Kallio-Meriläinen. Vaikka tiedottamista on kehitetty kunnassa merkittävästi mm. uudistuneen nettisivuston ja Hollola Nyt-sovelluksen sekä twitterin kautta, paljon on vielä tehtävää. Tavoitteena on, että kunta kykenee nopeampaan, ennakoivaan ja aktiivisempaan tiedonvälitykseen sekä vuorovaikutukseen.

Kuntakeskuksen häiriökäyttäytymistä on hillitty kirjastokahvilan ja toimintapuiston avulla sekä rakentamalla uudenlaista kumppanuutta A-killan kanssa. Lisäksi tori-isäntä on aloitti työn tällä viikolla.

Kuntakeskustan kehittämishanke etenee myös. Kehittämisen pohjaksi kuusi Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmää valmisteli esitykset. Ideoita on suppa-alueen kävelysilloista valaistuksineen aina torin pysyviin rakenteisiin ja seinämuraaleihin. Ryhmien ideointityöt luovat erinomaisen pohjan keskusta-alueen jatkokehittämiselle ja esityksiin voivat ottaa kantaa kaikki kuntalaiset.

Kunta on tarjoaa mahdollisuuksia (tilat), rakentaa kumppanuusmalleja yhdistysten ja seurojen kanssa, kannustaa aktivaattoreiden avulla (hyvinvointikoordinaattori, yrityskoordinaattori ja projektikoordinaattori) ja panostaa viestintään ja vuorovaikutuskanaviin. Nyt toivotaan, että panostus tuottaa hyvää ”pöhinää” ja aktivoi kuntalaisia.

Innokkaasti kehittäen kohti kesää !

 

Hollolassa 31. toukokuuta 2017

 

Päivi Rahkonen

Kunnanjohtaja