TE-päivästä apua nuorten työllistymiseen

Kategoria:
Takaisin

Hollolan nuorten palvelupiste Mestassa järjestettiin 13.7. nuorille suunnattu TE-päivä, jossa oli nuoria neuvomassa TE-toimiston asiantuntija sekä Hollolan kunnan työllisyyspalvelujen edustajia.

Päivän tarkoituksena oli löytää nuorille ideoita sopivista työ- ja opiskelupaikoista ja hakea vaihtoehtoja tulevaan syksyyn ja talveen, jos opiskelupaikka jäi saamatta. Päivän aikana esiteltiin kunnan työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja ja kerrottiin tarkemmin mitä työkokeilu ja palkkatuettu työpaikka tarkoittavat.

Työkokeilu on TE-toimiston työllisyyttä edistävä toimenpide ja se päättää oikeudesta palkkatukeen, joten yhteydenotto sinne vaaditaan. Kunnan työllisyyspalvelut auttavat asiakasta löytämään sen oikean polun ja antavat vinkkejä miten toimia. Yhteistyö TE-toimiston kanssa on sujuvaa ja esimerkiksi päätös nuorten työkokeilupaikoista saadaan hyvin nopealla aikataululla.

Paikalle tulleet nuoret toivoivat erityisesti henkilökohtaista apua omiin pulmiinsa. Työllisyyspalveluissa tehdäänkin jokaiselle asiakkaalle oma suunnitelma, joka edistää asiakkaan työllistymistä ja urapolkua parhaiten. Työllisyyspalvelujen vastuuvalmentaja Sini Vaari ja työllisyysvastaava Anne Tapaila haastattelevat asiakkaita ja miettivät yhdessä asiakkaan kanssa, miten edistää omaa työllistymistä. Jos oma ala on vielä epäselvä, on työkokeilu erinomainen vaihtoehto testata uutta alaa ennen koulutukseen hakeutumista.

Seuraava Pop Up TE-päivä nuorille on ke 21.9.2016 Hollolan kirjaston Kahvilassa, jossa paikalla myös nuorten etsivät.

Lue lisää työkokeilusta ja työkokeilupaikoista työllisyyspalvelujen sivuilta.

Ota myös rohkeasti yhteyttä ja varaa aika vastuuvalmentaja Sini Vaarille tai työllisyysvastaava Anne Tapailalle. Työllisyyspalvelut palvelevat nuoria ja aikuisia työttömiä työnhakijoita.

Sini Vaari
sini.vaari(a)hollola.fi, 044 780 1369

Anne Tapaila
anne.tapaila(a)hollola.fi 044 780 1118

Julkaistu: 21.07.2016 10.00