TE-palvelut siirtyvät kunnille 2024

Takaisin

Hollolan kunnan työllisyyspalvelut valmistautuvat jo nyt tulevaan siirtoon, panostamalla palveluun uusilla tiloilla ja henkilöstön määrää lisäämällä.

Meillä on rohkeutta kokeilla, hakea muutosta ja samalla parasta toimintatapaa laadukkaan palvelun tarjoamiseksi kuntalaisille. Olemmekin panostaneet nyt sekä tiloihin, että henkilöstön määrään oman toiminnan selkiyttämiseksi, tehostamiseksi sekä palvelun laadun parantamiseksi.

Kuntakokeilun myötä Hollolan kunta on jo nyt valmistautumassa TE-palvelujen siirtoon tehostamalla työllisyyspalvelujen toimintaa lisäresursseilla ja uusilla tiloilla. Toiminnassa panostetaan tällä hetkellä erityisesti pitkään työttömänä olleiden työnhakijoiden jäljellä olevan työ- ja toimintakyvyn kartoitukseen. Lue tästä lisää kahden Hollolan omavalmentajan kertomana Lahden seudun kuntakokeilun uutislinkistä: 

Nyt syksyn aikana toteutettavissa rekrytoinneissa panostetaan työllisyyspalveluiden Kunnon ryhmän toimintaan palkkaamalla työllisyyskoordinaattori ja vastuuvalmentaja vakituisiin työsuhteisiin. Kunnon ryhmä on toiminut vuodesta 2017 asti määräaikaisten henkilöiden vetämänä, ja nyt uusilla resursseilla toiminnasta saadaan pysyvää, ja sitä voidaan kehittää eteenpäin.

Ryhmä avustaa mm. kuntatekniikan toimialaa erilaisissa usein maastossa tehtävissä toimissa kuten kunnan eri kohteiden siistiminen, raivaaminen ja kunnostaminen mm. uimarannoilla ja luontoreiteillä. Kunnon ryhmä on myös rakentanut kunnan alueella olevia luontoreittejä ja vastaa myös niiden huoltotoimenpiteistä.

Kunnon ryhmä monipuolisine työtehtävineen ja lisääntyvillä resursseilla tarjoaa

  • oivan alustan asiakkaiden työ- ja toimintakyvyn kartoitukselle
  • monipuolisia työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja
  • kuntouttavan työtoiminnan seinättömiä pajapaikkoja
  • valmennusta ja jatkopolkujen suunnittelua yhdessä asiakkaan kanssa

Kunnonryhmän työllisyyskoordinaattori sekä suunnittelee ja hakee Kunnon ryhmälle työtehtäviä yhdessä kuntatekniikan ja muiden yhteistyötahojen kanssa, että vastaa ryhmän asiakkaiden työ- ja toimintakyvyn kartoituksesta ja heidän suunnitelmallisista jatkopoluistaan yhteistyössä vastuuvalmentajien ja omavalmentajien kanssa. Ryhmän vastuuvalmentajan työtehtävät tulevat painottumaan asiakkaiden valmentamiseen sekä työtehtävien etenemisestä vastaamiseen, osallistuen samalla myös itse aktiivisesti ryhmän työtehtävien toteuttamiseen.

Kunnan työllisyyspalveluissa työskentelevät tällä hetkellä työllisyysvastaavan, vastuuvalmentajan, Kunnon ryhmän ja kahden työvalmentajan lisäksi 7 omavalmentajaa, jotka vastaavat Lahden seudun Kuntakokeilun toiminnasta Hollolan osalta.

Tehtävien selkiyttämiseksi ja toiminnan tehostamiseksi työllisyyspalveluihin palkataan vakituinen toimistosihteeri vastuuvalmentajan rinnalle. Toimistosihteeri tulee huolehtimiaan mm. kunnan kesätyöllistämisestä, palkkatukien hakemisesta ja maksatuksista ym. toimisto- ja viestintätehtävistä vastuuvalmentajan keskittyessä asiakastyöhön.

Keskuskatu 6:n tilojen lisäksi otetaan käyttöön asiakastiloja kunnan virastotalolla vähitellen syys- ja lokakuun aikana.

Kuntarekry/ Avoimet työpaikat

Työllisyyskoordinaattori ja toimistosihteeri haussa 16.9. – 6.10.2021

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/toimistosihteeri-380474/

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/tyollisyyskoordinaattori-380471/

Asiakaspalvelut:

Lahden seudun kuntakokeilu/ omavalmentajat

044 482 67 00,  tyollisyyspalvelut@hollola.fi

Lisätietoja Hollolan työllisyyspalvelut:

Anne Tapaila, työllisyysvastaava

044 780 1118, anne.tapaila@hollola.fi

Julkaistu: 17.09.2021 08.50