Tehostetun palveluasumisen yksikössä koronaryvästymä

Takaisin

Päijät-Hämeessä on varmistunut uusia koronatapauksia iäkkäiden tehostetun palveluasumisen yksikössä. Tartunnanjäljityksessä on tähän mennessä todettu tartunta yhteensä neljällä yksikön asukkaalla ja yhdellä yksikön työntekijällä.

Yksi koronavirukseen sairastuneista asukkaista on sairaalahoidossa. Yksikön asukkaiden ja henkilökunnan seulonta on vielä kesken. Yksikön työntekijät ovat noudattaneet koronatartuntojen ehkäisystä annettuja ohjeita.

Todettujen tartuntojen vuoksi vierailut yksikössä on toistaiseksi kielletty, ja asiasta on viestitty asukkaiden läheisille. Koronalle altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, ja heidän terveydentilaansa seurataan tiiviisti.

Yhtymä muistuttaa, että iäkkäät tehostetun palveluasumisen asukkaat ovat terveydeltään hauraita, ja yksiköihin on syytä tehdä vain välttämättömiä vierailuja. Vierailulle ei saa saapua, jos kärsii hengitystieinfektion oireista, ja sen aikana on noudatettava turvavälejä ja hygieniaohjeita.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 15.10.2020 16.33