Terveisiä Kankaan koululta

Kategoria: Opetus Varhaiskasvatus
Takaisin

Yökoulua, uudet välituntisäännöt ja monialaista oppimista.

Kankaan koulu

Hollolan Kankaan koulun yhdeksäsluokkalaiset pitivät yökoulua 8.-9.2.2018. Yökoulu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Kankaan koulun historiassa. Aloite yökoulun järjestämiseen tuli oppilaskunnan hallitukselta, johon kuuluvat koulun yhdeksäsluokkalaiset.

Oppilaskunnan puheenjohtajan Annin mukaan yökoulu sujui leppoisasti ilman ongelmia. Annin mukaan parasta oli leppoisa yhdessä oleminen, mikä piti sisällään muun muassa ruuan tekemistä ja erilaisten pelien pelaamista sekä Pimeä piilo-leikki tyhjässä koulussa.

Oppilaiden mukaan yökoulu oli yllättävän positiivinen kokemus, koska kaikilla oli kivaa ja oppilaat tutustuivat paremmin toisiinsa. Nuoret toivovat, että yökoulua järjestettäisiin myös tulevaisuudessa, jotta nuoremmatkin oppilaat pääsisivät kokemaan hieman normaalia rennompaa koulussa olemista.

tekijä: Kankaan koulun sininen luokka

 

Uudet välituntisäännöt

Kankaan koululle laadittiin uudet välituntisäännöt henkilöstön ja oppilaiden yhteistyönä. Sääntöjen laatimisprosessi alkoi lukuvuoden alussa ja sai päätöksensä 14.2.2018, kun oppilaskunnan puheenjohtaja Anni Pieski, varapuheenjohtaja Mikael Taipale ja apulaisrehtori Laura Luhanko vahvistivat säännöt allekirjoituksillaan. 

Monialaista oppimista

Kankaan koulun pienimmät oppilaat opiskelivat itsestä huolehtimisen taitoja monialaisena kokonaisuutena. Oppilaat kiersivät rasteja, joiden tavoitteena oli oppia pukeutumaan oikein eri tilanteissa ja ottamaan vastuuta itsestään, tiedostaa miksi on hyvä liikkua ja mitä hyötyä siitä on itselle, oppia valmistamaan itselle terveellinen välipala, tutustua poliisin ammattiin ja siihen miten poliisi voi auttaa eri tilanteissa. Tavoitteena oli myös harjoitella muiden luokkien kanssa yhdessä oppimista.

Oppilaat kuvailivat oppimiskokonaisuutta seuraavaan tapaan:

"Kun poliisi tuli niin ensin jännitti, mutta sitten pelotti. Välipala oli pahaa."

"Tein välipalaa ja kävin luistelemassa."

"Ensiavussa sai laittaa laastareita ja välipalassa sai tehdä itse ruokaa. Liikunnassa oli kivoja leikkejä. Pukeutumispisteellä oli tylsää."

"Luistelu oli kivaa ja tein välipalaa."

”Poliisi näytti pampun ja näytti käsiraudat. Kysyin poliisilta, voitko näyttää pyssyn?”

Julkaistu: 12.03.2018 08.00