Terveyspalveluiden toiminta koronaepidemian aikana

Takaisin

Terveyspalvelut toimivat koronaepidemian aikana lähes normaalisti. On tärkeää hakeutua hoitoon ja jatkaa jo aloitettuja hoitoja lääkärin valvonnassa.

Infektiopotilaiden ja muuten äkillisesti sairastuneiden tai vammautuneiden hoitoon hakeutuminen alkaa aina soitolla Päivystysavun puhelinnumeroon 116 117. Päivystysavusta potilas ohjataan tarpeen mukaan joko Akuutti24:ään tai sairaalasta tullaan käymään potilaan kotona. Hätätilanteissa soita aina 112.

Terveysasemat ja koulu- ja neuvolalääkärien vastaanotot toimivat normaalisti. Vastaanotolle hakeudutaan soittamalla ensin omalle terveysasemalle. Vastaanoton voi hoitaa myös puhelimitse, jos fyysistä kontaktia on tarve välttää. Hengitystieinfektio-oireisia ei hoideta terveysasemilla.

Hammaslääkäreiden ja suuhygienistien vastaanotot toimivat edelleen rajoitetusti. Toiminta painottuu kiireelliseen ja puolikiireellisen hoitoon, mutta toimintaa laajennetaan vähitellen. Hoitoon hakeudutaan ensisijaisesti soittamalla arkipäivisin oman alueen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen. Äkillisissä suunterveyden tilanteissa ota yhteyttä hoito-ohjeiden saamiseksi ja hoidon kiireellisyyden arvioimiseksi Päivystysapuun 116 117.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 12.05.2020 16.50