Tiedolla on monet kasvot

Takaisin

 

Kuntien yhteinen Tiedolla johtamisen hanke sai aimo buustin 4.11, kun pilotit tuupattiin liikkeelle. Miten mielettömän draivin voi kokea myös etäyhteyden välityksellä – hieno tilaisuus. Pilotteihin osallistuvat olivat ensi kertaa saman pöydän ääressä – olematta kuitenkaan; keskustelu ja ideointi oli reipasta ja aktiivista.

Pilotoidaan työllisyyteen liittyvällä tiedolla

Työllisyys on yksi Ei tuurilla vaan tiedolla -hankkeen neljästä pilotista. Muut pilotit ovat Ilmasto- ja ympäristötyö, Työkykyjohtaminen ja Kuntalaisten hyvinvointi.

Työllisyyspilotissa selvitetään ja mallinnetaan kunnan työllisyyteen vaikuttavat indikaattorit, keskiössä etenkin nuoret ja tarkastelussa muutakin kuin taloustietoa.

Pilotissa tehdään näkyväksi sitä, mikä oikeasti edistää työllisyyttä kunnassa. Selvitetään tiedon osalta synergiaedut työllisyyden kuntakokeiluhankkeen kanssa ja ylipäätään, mitä hyötyjä kunnan osallistumisesta työllisyyden hoitoon on saatavissa.

Tieto ja sen hyödynnettävyys

Tiedolla johtamisen lähtökohtana on tieto ja sen hyödynnettävyys. Asiaa lähestytään neljästä eri näkökulmasta:

Ei tuurilla vaan tiedolla hanke on Valtiovarainministeriön digikannustinavustusta saanut hanke, jossa ovat mukana Asikkala, Heinola, Orimattila ja Hollola kumppaninaan Oiwa Solutions Oy ja Innolink Research Oy. Tulokset mallinnetaan muiden kuntien käyttöön yhteentoimiva.suomi.fi sivustolle. Hanke jatkuu marraskuulle 2021.

Lisätietoja

Tietohallintopäällikkö Vesa Huttunen, Hollolan kunta, hankkeen projektipäällikkö, vesa.huttunen@hollola.fi, 044 7801 205

Julkaistu: 06.11.2020 15.01