Tiedote koulukuljetusten ongelmista

Kategoria: Opetus
Takaisin

 Tiedote 17.8.2018

Hollolan koulukuljetuksissa on tämän viikon aikana ollut puutteita, jotka ovat aiheuttaneet merkittäviä hankaluuksia koulukuljetuksiin ja kuljetusten oikeellisuuteen. 

Keskeisin syy ovat päällekkäisyydet ja puutteet kuljetuksen suunnittelujärjestelmään siirtyneissä tiedoissa. Järjestelmävirheet ovat merkittävästi vaikeuttaneet ja hidastaneet kuljetusten reitittämistä, suunnittelua ja tietojen tarkistamista. Tilannetta on vaikeuttanut entisestään samaan aikaan suunnittelussa tapahtuneet henkilövaihdokset. Viime vuonna vastaavia ongelmia järjestelmän kanssa ei ollut. 

Valtaosa perheistä on saanut kuljetustiedot aivan liian myöhään. Osa perheille menneistä kuljetustiedoista ovat olleet vääriä ja/tai niissä on ollut oleellisia puutteita.  

Tilanne korjataan kuljetuspäivä kerrallaan

Tilannetta korjataan koko ajan ja jokainen kuljetuspäivä tarkistetaan erikseen, koska jokainen arkipäivä on oma kokonaisuus aamu- ja iltapäiväkuljetuksissa. Kunkin arkipäivän puutteet pyritään korjaamaan heti akuutisti tai seuraavan viikon kuljetussuunnitelmaan. Maanantaina havaitut puutteet pyritään korjaamaan seuraavan maanantain kuljetuslistoihin, tiistain puutteet seuraavan viikon tiistain listoihin ja niin edespäin, kunnes jokainen kuljetuspäivä on kunnossa- On keskeistä, että kouluilla on tieto kaikista havaituista ongelmista, jotta ne saadaan työstettäväksi tai ratkaistua jo koulun toimesta, jos se on mahdollista.

Huoltajille maksetaan saattokorvaus

Osa huoltajista on myös tuonut lapsensa kouluun itse, mikäli kuljetusta ei ole kuulunut tai kuljetusoppilaalle ei ole jostain syystä mennyt tiedotetta kuljetuksesta. Näistä tilanteista huoltajille maksetaan perusopetuslain perusteella saattokorvaus oppilaan kuljettamisesta.

Lasten kuljetusten tulee sujua

Kuljetustilanteen normalisoiduttua perehdymme tämän syksyn ongelmaan tarkasti. Kuljetusten osalta Hollola on toiminut täsmälleen viimevuotiseen tapaan, jolloin koulukuljetuksissa oli ongelmia poikkeuksellisen vähän.  Tänä syksynä tilanne on kuitenkin jostain syystä aivan päinvastainen, eikä tämä voi toistua. Lasten kuljetusten tulee sujua turvallisesti ja ongelmitta. 

Pahoittelen opetuksen järjestäjän puolesta syntynyttä tilannetta ja siitä oppilaille sekä perheille aiheutuneita hankaluuksia ja mielipahaa. Henkilöstömme tekee koko ajan parhaansa tilanteen korjaamiseksi, jotta tilanne saataisiin normalisoitua mahdollisimman pian.

 

Matti Ruotsalainen, hyvinvointijohtaja, Hollolan kunta

etunimi.sukunimi@hollola.fi

 

Julkaistu: 17.08.2018 14.03