Tilaisuus yhteisöllisestä kirjastosta havainnollisti tulevia muutoksia 10.6.2019

Kategoria: Kaavoitus Opetus Varhaiskasvatus Nuoriso
Takaisin

yhteisöllinen kirjasto

Paikalla olivat yhteisöohjaaja Tero Äijälä, vapaa-aikapäällikkö Marja Keisanen, rakennuttajapäällikkö Tuomo Vesikko ja sisustusarkkitehti Maija Marvaila. Yhteisöllisen kirjaston nimiin tilaisuuksia on pidetty 25, ja tämä oli 26. Tavoitteena ei ole muuttaa merkittävästi kirjaston rakennetta tai valmista aineistopohjaa vaan kehittää tiloja ja palveluita toimivammiksi. Tarve on uudistaa, jotta tavoite erilaisen tiedon haltuunotosta täyttyy.

Erilaisia uudistuksia on kaavailtu. Kirjaston tiloihin tulisi nimikkeellä ”tapahtumatori”, erillisenä, melkein kattoon ulottuvilla seinillä. Kyseinen tila mahdollistaisi äänekkäidenkin tapahtumien järjestämisen, ettei kirjastossa asioivat tai hiljaisuus häiriinny. Myös asiointipiste Piipahlus on suunniteltu sijoittuvan kirjaston tiloihin. Digilaiteopastusta, erilaisia oppimisympäristöjä ja ”työpajoja” on valmisteltu.
Remontin alustavat aikataulut sijoittuvat alkamispäivällä syyskuun ja toukokuun välille.

Tilaisuudessa kuntalaiset saivat kertoa ajatuksistaan kirjaston uudistamisesta. Esille nousi kysymys palveluiden sähköistymisestä, joka ei tule huomattavasti lisääntymään, ja ei kuulu tähän muutokseen.

Kirjoittanut Janette Mäkinen, viestinnän kesätyöntekijä

Julkaistu: 17.06.2019 10.47