Tilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 13.9.2020

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Päijät-Hämeessä edelleen runsaasti koronatapauksia

Viikonlopun aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu sunnuntaiaamuun mennessä 17 uutta koronatapausta. Näihin liittyen on todettu jälleen useita joukkoaltistumistilanteita. Tiirismaan koulun oppilaalla varmistui koronatartunta. Koulun oppilaista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin yli 40 ihmistä.

Lahden Neste K Burger King Kivistönmäessä on työntekijällä todettu koronatartunta. Hän on ollut töissä mahdollisesti tartuttavana 9.-11.9. Lähikontaktien kartoitus on parhaillaan käynnissä. Tuolloin ravintolassa asioineita kehotetaan seuraamaan terveydentilaansa ja ottamaan yhteyttä Päivystysapuun 116117, mikäli kehittyy koronainfektioon viittaavia oireita.

Kolmas joukkoaltistus tapahtui Heinolassa HeiMo -kahvilassa järjestetyssä eläkeläisten karaoketapahtumassa 9.9. klo 18-20. Kahvilassa ei tuolloin ollut muuta toimintaa. Tapahtumaan osallistuneiden kartoitus on käynnissä.

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 189. Koronan leviämisen estämiseksi käynnissä on mittava tartunnanjäljitysoperaatio.

Laajan leviämisen vuoksi on erityisen tärkeää, että Päijät-Hämeessä noudatetaan nyt turvavälejä ja huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Toivomme alueen väestön noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, jotta tilanne saadaan kuriin.

Hyvinvointiyhtymä julkaisee koronataudin tilannekuvan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Koronatilanteessa tapahtuvista merkittävistä muutoksista tiedotetaan lisäksi tarvittaessa erikseen.

Lisätietoja:
yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455
yhtymän johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

Julkaistu: 14.09.2020 09.34