Tilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 24.8.2020

Takaisin

Kansallinen valmius laaja-alaisen pandemian hoitamiseen on Suomessa hyvä. Myös Päijät-Hämeen alueellinen valmius on hyvä.

Koronaepidemian leviämistä on edelleen mahdollista rajoittaa noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ryhmäkokoontumisia on syytä välttää, ja sisätiloissa on pidettävä toisiin ihmisiin kahden metrin etäisyys.

Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi, ja jos lievätkin hengitystieinfektio-oireet huolestuttavat, soita Päivystysavun numeroon 116117. Ethän hakeudu terveysasemalle ennen soittamista. Päivystysavun numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Jos tulet paikan päälle flunssaisena, saatat altistaa itsesi muillekin tarttuville taudeille. Toimimalla oikein säästät terveydenhuollon voimavaroja niille, jotka ovat kipeimmin hoidon tarpeessa.

Tilanne tänään


Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu viime viikon aikana yksi uusi koronavirustartunta. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt Päijät-Hämeessä 131. Kaksi potilasta on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa.

Koronavirusnäytteitä on otettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 14 118. Kaikkien, joilla on hengitystieinfektion oireita, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin. Testiin hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

Koronaviruksesta parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratoriotestein, on yhteensä 115.

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 26.08.2020 10.03