Tilanne Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 7.9.2020

Takaisin

Sunnuntaina ennätyspaljon uusia koronavirustartuntoja

Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina kaikkiaan 11 uutta koronavirustartuntaa, mikä on alueella tähän saakka suurin määrä yhden päivän aikana vahvistuneita tartuntoja. Osa tartunnoista liittyi ketjuun, jossa koronavirukseen sairastunut oli vieraillut kahdessa lahtelaisravintolassa tartuttavuusaikanaan. Hän oli ravintolassa käydessään vielä täysin oireeton. Yhteensä näitä ravintolaperäisiä tartuntoja on nyt todettu 12. Lisäksi niistä on seurannut kolme jatkotartuntaa sairastuneiden lähipiiriin kuuluville.

Yhtymä ohjaa koronavirustestiin Päivystysapu 116117:ään soittavista myös oireettomat henkilöt, jos he ovat käyneet Pikku Hanhi- tai Armas-ravintoloissa elokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä.

– Tähän saakka kaikki ovat toimineet oikein ja vastuullisesti, kun ovat ottaneet yhteyttä Päivystysapuun heti oireiden alettua. Sosiaalisia kontakteja on syytä välttää testituloksen varmistumiseen saakka, muistuttaa yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen.

Päijät-Hämeessä todettujen koronatartuntojen kokonaismäärä oli maanantaiaamuna 153.

Sunnuntain aikana varmistui myös kolme sellaista koronavirustartuntaa, joista seurasi joukko koululaisten ja koulujen henkilöstön karanteeneja. Renkomäen koulussa Lahdessa varmistui koronavirustartunta oppilaalla, ja Lahdessa Möysän sekä Hollolassa Heinsuon koulussa työntekijällä. Kaikissa kolmessa koulussa siirrytään altistumisten vuoksi osittaiseen etätyöskentelyyn.

Yhteensä karanteenissa on Päijät-Hämeessä hiukan yli 200 ihmistä. Yksi henkilö on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 18 927.

Lisätietoja:
yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455
yhtymän johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.
Julkaistu: 07.09.2020 13.20