Tilannekatsaus kuntakeskuksen rakennuskohteista

Kategoria:
Takaisin

Salpakankaalla kuntakeskuksen ytimessä rakennetaan nyt useassa eri kohteessa. Rakennuskohteista osa valmistuu syksyn tai tulevan talven aikana. Isommat kohteet valmistuvat vuoden 2017 aikana.

Toimintapuisto ja torin huoltoajon järjestäminen

Tämän syksyn ja talven rakennuskohteita ovat Kuntoilijankujan toimintapuisto sekä torin huoltoliikenteen järjestäminen. Toimintapuisto sijoittuu kirjaston länsipuolelle puiston reunaan ja sen rakentaminen on alkanut tällä viikolla. Toimintapuiston rakennustyöt kestävät noin kolme kuukautta. Yhdessä toimintapuiston kanssa rakennetaan samalla uusi huoltoajoyhteys torille kirjaston pohjoispuolelta, mikä tulee helpottamaan torin huoltoliikennettä. Huoltoajoa varten Kuntoilijankujaa myös levennetään.

Terveystien-Kansankadun kiertoliittymä

Kansankadun pohjoispäähän Kansankadun-Terveystien risteykseen tuleva kiertoliittymä valmistuu syyskuun lopulla. Kiertoliittymä toteutetaan nyt, jotta liikenne on sujuvaa, kun parasta aikaa Terveystien pohjoispuolelle rakenteilla oleva Heinsuon uusi elinkaarikoulu otetaan käyttöön syksyllä 2017. Kevyen liikenteen järjestelyt pystytään tekemään valmiiksi vasta kesällä 2017, kun koulun väistötilana toimivat parakkirakennukset voidaan lukuvuoden päättymisen jälkeen poistaa.

Prisma-keskus ja kerrostalo Keskuskatu 6:een

Prisma-keskuksen rakentaminen etenee ja uusi liikerakennus valmistuu vuoden 2017 lopulla. Rakentamisella on vaikutusta Kansankadun ja Keskuskadun kaistajärjestelyihin, joita tullaan muuttamaan vuoden 2017 aikana. Töiden valmistuttua uudelle liikerakennukselle tulee liittymät sekä Kansankadulta että Keskuskadulta.

Vanhan S-marketin tontille Keskuskatu 6:een on alkamassa kerrostalon rakennustyöt 22.8. ja niiden arvioitu valmistuminen on syyskuun lopulla 2017. Lahden Talot rakennuttaa paikalle 8-kerroksisen vuokrakerrostalon, johon tulee 58 yksiötä, kaksiota ja kolmiota.

Prisma-keskuksen sekä Keskuskatu 6:ssa tapahtuvat rakentamistoimet aiheuttavat tänä ja ensi vuonna väliaikaisia liikennejärjestelyjä Kansankadulla ja Keskuskadulla sekä pysäköintijärjestelyjen muutoksia. Vanhan S-marketin autopaikat tulevat poistumaan käytöstä kerrostalon rakennustöiden ajaksi. Henkilöliikenne Keskuskadun varrella kadun eteläpuolella tulee myös estymään hetkittäin, ja vanhan S-marketin eteläpuolella sijaitseva kulkuyhteys Hämeenlinnantien varren pyörätielle poistetaan osittain käytöstä rakennustöiden ajaksi.

Molemmista rakennuskohteista vastaa Salpausselän Rakentajat Oy.

Skeittipuisto

Skeittipuiston rakentaminen Hämeenlinnantien eteläpuolelle on myös alkamassa syyskuussa ja se valmistuu viimeistään keväällä 2017. Skeittipuisto rakennetaan Salpakankaan koulun läheisyyteen, Koulurinteentien ja Hämeenlinnantien väliselle viheralueelle Kuntoilijankujan itäpuolelle. Alueelta on jo puut kaadettu.

Havainnekuvia tulevasta skeittipuistosta voi katsoa näiden linkkien kautta: näkymä 1, näkymä 2, näkymä 3.

 

Kuntoilijankujan toimintapuiston, torin huoltoajojärjestelyjen, kiertoliittymän ja skeittipuiston rakentamisesta vastaa kunta, yhteyshenkilö kuntatekniikan päällikkö Ari Rinkinen, etunimi.sukunimi@hollola.fi tai puh. 044 780 1453.

Julkaistu: 18.08.2016 13.14