Tilannekuva Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä 11.5.2020 klo 12

Kategoria:
Takaisin

Tilanne tänään


Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 91 (muutos perjantaista +6). Näytteitä on otettu noin 3142. Sairaalahoidossa on 3 potilasta. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään koronaviruspotilasta. 

Koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19 -tautiin on tähän mennessä menehtynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä 4 ihmistä. Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on hiukan yli 60.

Kouluterveydenhoitajat palaavat omiin tehtäviinsä, kun peruskouluissa jatketaan lähiopetusta. Yhtymä tiedottaa tänään tarkemmin terveyteen ja turvallisuuteen liittyvästä ohjeistuksesta, jonka se on laatinut kouluille ja päiväkodeille yhdessä kuntien sivistystoimien kanssa.

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa


Hyvinvointiyhtymä ottaa koronavirusnäytteitä myös lievistä hengitystieinfektio-oireista kärsivistä potilaista, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteenottoon hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Numerosta saa tarvittavat toiminta- ja kotihoito-ohjeet.​ Alla oleva kaavio toimii ohjeena hoitoon hakeutumisessa.

Lue lisää: phhyky.fi

Julkaistu: 11.05.2020 12.07