Tilannekuva Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 13.5.2020 klo 12

Takaisin

Tilanne tänään


Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 97 (muutos edellispäivään +4). Näytteitä on otettu noin 3368. Sairaalahoidossa on 3 potilasta. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään koronaviruspotilasta.

Koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19 -tautiin on tähän mennessä menehtynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä 4 ihmistä. Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on 64.

Viime päivien lukujen valossa näyttää, että koronaepidemia on hiljaisemman jakson jälkeen laajenemassa Päijät-Hämeessä. Yhtymä muistuttaa, että on äärimmäisen tärkeää noudattaa edelleen sekä turvaväliohjeita että hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Myös kaikkia ei-välttämättömiä ryhmäkokoontumisia on syytä välttää.

Potilaiden ja asiakkaiden ulkoilu sairaaloiden ja asumisyksiköiden pihamaalla on sallittua turvavälit huomioiden. Läheisten on mahdollista tavata palvelutaloissa asuvia omaisiaan ulkotiloissa turvallisuusohjeita noudattaen. Muistutamme, että sairaaloiden ja palvelutalojen vierailukielto on muilta osin edelleen voimassa.

Lue lisää: phhyky.fi

Julkaistu: 13.05.2020 16.46