Tilannekuva Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 8.4.2020 klo 12

Kategoria:
Takaisin

Tilanne tänään


Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 46 (muutos edellispäivään +0). Näytteitä on otettu noin 897. Sairaalahoidossa on 10 potilasta, joista tehohoidossa 4.

Epidemiatilanne on Päijät-Hämeessä rauhallinen, ja valmius infektiopotilaiden hoitoon on hyvä.

Yhtymä muistuttaa edelleen, että jos tarvitsee hoitoa hengitystieinfektion oireisiin, ei pidä hakeutua omatoimisesti terveysasemalle. Oikea tapa toimia on ottaa ensin puhelimitse yhteyttä Päivystysavun numeroon 116 117, josta saa tarkemmat toimintaohjeet. Nuhasta tai muista flunssaoireista kärsivän ei pidä saapua myöskään kiireettömiin tutkimuksiin, laboratorioon tai vastaanotolle, vaan siirtää varattu aika myöhemmäs.

Yhtymälle laboratoriopalveluita tuottava Fimlab keskittää koronatilanteen vuoksi näytteenottoa isompiin toimipisteisiinsä. Osa Päijät-Hämeen toimipisteistä suljetaan pääsiäisen jälkeen toistaiseksi. Fimlab ja yhtymä tiedottavat asiasta tarkemmin tänään.

Yhtymä vahvistaa lapsille ja nuorille tarjottavia tukipalveluita ottamalla käyttöön chat-pohjaisen läksytuen. Palvelussa läksyjen kanssa auttavat Finnairin lomautetut vapaaehtoiset työntekijät.

Ympäristöterveydenhuolto julkaisee tänään ohjeita siihen, miten ruoka-annoksia valmistetaan ja kuljetetaan asiakkaille turvallisesti kotiin.

Lue lisää Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tiedotteesta tästä linkistä

Julkaistu: 08.04.2020 12.50