Tilannekuva Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä 8.5.2020 klo 12

Kategoria:
Takaisin

Tilanne tänään


Päijät-Hämeessä varmistettuja koronatartuntoja on todettu 85 (muutos edellispäivään +3). Näytteitä on otettu noin 2886. Sairaalahoidossa on 5 potilasta. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään koronaviruspotilasta.

​Koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19 -tautiin on tähän mennessä menehtynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yhteensä 4 ihmistä. Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratorionäytteellä, on 59 (muutos edellispäivään +1).

Hyvinvointiyhtymän ikääntyneiden toimintayksiköissä asukkaiden ja omaisten turvallinen tapaaminen ohjeistetaan valtakunnallisen koronarajoitusten lievennyksen mukaisesti. Tiedote asiasta julkaistaan myöhemmin tänään.

Hyvinvointiyhtymä ottaa koronavirusnäytteitä myös lievistä hengitystieinfektio-oireista kärsivistä potilaista, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteenottoon hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Numerosta saa tarvittavat toiminta- ja kotihoito-ohjeet.​ Alla oleva kaavio toimii ohjeena hoitoon hakeutumisessa.

 

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Lue lisää: phhyky.fi

Julkaistu: 08.05.2020 12.30