Todistuspyynnöt kuormittavat Akuutti24:n päivystystä

Takaisin

Todistuspyynnöt kuormittavat Akuutti24:n päivystystä

Akuutti24:n päivystys on ruuhkautunut kasvaneen potilasmäärän ja helteiden vuoksi. Myös henkilöstötilanne on haastava ja vuodeosastopaikkoja on niukasti. Potilasmäärät ovat kasvaneet jo koronapandemiaa edeltävälle tasolle. 

Kesän myötä lisääntyneen matkailun vuoksi päivystystä kuormittavat myös todistuspyynnöt. Hoitohenkilökunnan resurssi tarvitaan nyt täysimääräisesti potilastyöhön, joten todistuksia negatiivisesta koronavirustestituloksesta, koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista ei enää kirjoiteta Akuutti24:ssä. 

Koronavirustestit otetaan Akuutti24 drive-in -näytteenottopisteessä Sykekadun päässä. Näytteenottoon pääsee ammattilaisen ohjaamana päivystysavun numeron 116 117 tai omaolo.fi- oirearvion ajanvarauksen kautta.

Todistuksia negatiivisestä koronavirustestituloksesta tai koronavirusrokotuksesta ei siis saa Akuutti24:sta, vaan ne haetaan omasta sote-keskuksesta tai terveydenhuollon toimipaikasta, jossa testi on otettu, esimerkiksi työterveydestä. Todistuksen koronarokotuksesta saa ensisijaisesti Omakannasta. Rokotustodistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta. Tavoitteena on, että testitulostodistukset ja todistus sairastetusta koronasta tulevat Omakantaan 14.7.2021 alkaen.

Lisätietoja:
Tulosaluejohtaja Jarkko Lehtonen, p. 044 719 5089

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 09.07.2021 09.14