Turvavälit ja hyvä hygienia muistettava kouluihin palatessa

Kategoria:
Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Turvavälit ja hyvä hygienia muistettava kouluihin palatessa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella todettujen korontatartuntojen määrä on hienoisessa nousussa muutaman viikon rauhallisemman jakson jälkeen. Viimeksi kuluneen viikon aikana tartuntoja on todettu 18 ja koko keväänä yhteensä 97.

Yhtymä muistuttaa, että Päijät-Hämeessä on edelleen hyvät mahdollisuudet rajoittaa koronaepidemian leviämistä, kun noudatetaan turvavälejä ja asianmukaista käsi- ja yskimishygieniaa. Myös kaikkia ei-välttämättömiä ryhmäkokoontumisia on edelleen syytä välttää.

Turvavälien pitäminen ja hygieniaohjeet ovat erityisen ajankohtaisia, kun koulut ja päiväkodit palaavat huomenna torstaina lähityöskentelyyn. Kouluun ei pidä myöskään mennä sairaana, ei edes lievästi oireilevana.

Koulujen alkaminen ei herätä yhtymän asiantuntijoissa erityistä huolta epidemian leviämisestä.

- Koronavirusta on koko epidemian aikana todettu hyvin vähän alaikäisillä tai kouluikäisillä lapsilla. Nekin lapset, jotka ovat sairastuneet, ovat lähes aina saaneet lieviä tautimuotoja. Tätä käsitystä tukevat sekä kokemukset muualta maailmasta että kansainvälinen tutkimusnäyttö, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Niemisen mukaan lapsiin liittyviä tartuntaketjuja on erittäin niukasti, mikä viestii lasten huomattavasti aikuisia pienemmästä roolista koronavirustartuntojen lähteenä.

Yhtymä on käynnistänyt uudelleen myös koulujen hammashoitoloiden toiminnan. Koulu- ja neuvolalääkärien vastaanotot toimivat normaalisti. Kouluterveydenhoitajat palvelevat ajanvarauksella ja tekevät terveystarkastuksia tavanomaiseen tapaan.

Hyvinvointiyhtymä tukee monin eri keinoin kuntien sivistystoimea koulujen avautumisen yhteydessä ja sen jälkeen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 13.05.2020 17.22