Twinwood Oy

Twinwood Oy:n yritystarina

ojastenmäki sisä

TWINWOODIN VIENTI LÄHES 100 % 

Twinwood Oy:n toimitusjohtaja ja sekatyömies Jari Korkeamäki kertoo:

Twinwood Oy on perustettu helmikuussa 1996. Vientiin tuotteista menee lähes 100%. Toiminta aloitettiin valmistamalla mökki-ikkunoita, mutta sangen nopeasti toimitilalaajennusten yhteydessä otimme valmistukseen myös kehysrakenteiset puuovet kuten saunanovet, mökkiovet, varastonovet, puulämpöovet sekä muun muassa ikkunaluukut, joita valmistettiin valtaosaltaan hirsitalovalmistajille ja sitä kautta suurimmaksi osaksi vientiin.

Twinwood Oy on perustettu v.1996 ja täyttää 25 vuotta ensi vuonna. Työn tekijöitä yrityksessä on 10 kpl, joista 3 toimii yrityksen omistajina. Liikevaihtoa yrityksellä on n. 1,3 milj. euron verran. Yrityksen suurin vientimaa on Ruotsi, jonne yritys myy 95 % tuotannostaan.

Noin 40 000:n kehysrakenteisen puuoven valmistuksen jälkeen oli aika ottaa askel eteenpäin. Vuoden 2015 alusta aloitimme kytketyn puualumiinisen parvekeoven eli FDX-oven valmistuksen Ruotsin markkinoille yhteistyöprojektina Domus Yhtiöiden kanssa. Tuotanto lähti käyntiin lokakuussa 2015, ja sen nopean kasvun johdosta päätimme syksyllä 2016 keskittyä toistaiseksi pääsääntöisesti FDX-oven valmistukseen. Ruotsin viennin odotettua huomattavasti suuremman kasvun vuoksi olemme joutuneet keskeyttämään kehysrakenteisten puuovien valmistuksen ja keskittymään ainoastaan FDX-oven valmistukseen teollisuuden sopimusvalmistajana kertoo Jari Korkeamäki

Hämeenkosken Ojastenmäen yritysalueelta yritys löysi sopivat tilat ja hyvän logistisen sijainnin, joka on avainkysymys suunniteltaessa yrityksen tuotantoa ja tuotteiden logistiikkaa. Ojastenmäen yritysalue sijaitsee aivan Vt 12 valtatien vieressä. Ojastenmäen yritysalueen läheisyyteen on sijoittunut myös yhteistyökumppaneita, jotka edistävät yritystoimintaa.

Tehdashallia yritys on laajentanut 2:ksi kertaa toiminnan kasvaessa. Viimeisin tehdaslaajennus (900 m2) valmistui vuonna 2011, jolloin myös purunpoistolaitteet, lämmitys ja konekanta modernisoitiin. Nykyiset toimitilat ovat n. 1 400 m2.

Ladecilta ja Hollolan kunnalta yritys on  saanut tietoa ja palvelua yrittämiseen ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Asiointi on ollut helppoa ja luontevaa molempien asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.

ojastenmäki sisä 2