Työ näkyy tilastoissa, nyt se näkyy myös joulukalenterissa

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Snow in pine tree

Kunnan joulukalenterin aiheena on työllisyys

Hollolan kunta halusi tehdä joulukalenterin työllisyydestä, jonka eteen kunnassa on tehty hyvää työtä.

Hollola palvelee työnhakijoita yksilöllisesti ja tukien. Koemme myös, että liian usein työttömyys näkyy otsikoissa vain kielteisessä mielessä, tai juttuina laiskoista työnhakijoista ja tehottomista palveluista.

Hollolan kunnan joulukalenteri avautuu 1.12.2017 kunnan www-sivuilla, www.hollola.fi/joulukalenteri. Kalenteriluukku avautuu aina kello 8. Luukuista tehdään myös nostoja Hollolan kunnan Facebook-tilillä ja Twitterissä. Luukku luukulta työllisyyspalveluiden toiminta avautuu monesta eri näkökulmasta.

Äänen pääsevät ne, jotka usein ilman ääntä jäävät, itse asiakkaat. He ja työllisyyspalveluiden ammattilaiset kertovat omista työllistymisen poluistaan avoimesti.

Kalenteria tehdään tietenkin joulumielessä juhlavuoden huipentuessa kohti loppua. Luvassa on myös jouluisia reseptejä, kilpailuja ja kertomuksia. Palkintoina arvotaan muun muassa Hollola-mukia ja muuta muistamista.

Tervetuloa avamaan kalenterin luukkuja!

Terveisin tekijäryhmä

Anne Tapaila, työllisyysvastaava
Pilvi Kallio-Meriläinen, tiedottaja
Janita Juselius, viestinnän työkokeilija
etunimi.sukunimi@hollola.fi

Maistiaisia tulevasta

Joulukuun 4. päivä on Sami Saarisen

Heinäkuun viimeisellä viikolla 2015 seitsemän toisilleen tuntematonta ihmistä tapaa avatakseen henkilöstöravintolan. Kaksi heistä on valmentajia ja kaksi kuntouttavan työtoiminnan asiakasta ja kaksi aloittamassa työkokeilua. Yksi oli Sami Saarinen, mies joka pelasi yöt ja nukkui päivät.

"Pääsin tekemään sitä mitä halusin ja näyttämään omat taitoni. Luulen, että ilman ravintolaa pelaisin edelleen yöt ja nukkuisin päivät."

Kuvassa Sami Saarinen ja henkilöstöravintolan valmentaja Pia Eskola. Kuva: Pilvi Kallio

Lucian-päivän arkienkeleinä on talousneuvoja ja diakoniatyöntekijä

 Työllisyyspalvelut tekee yhteistyötä Hollolan seurakunnan diakoniatyön kanssa. Talousneuvoja Sini Pulkkinen ja johtava diakoniatyöntekijä Virve Valkeavuori tietävät, että joskus tarvitaan useampi toimija auttamaan ihmistä. 

"Me ollaan yhteistyöllä pystytty pelastamaan ihmisten luottotietoja. Asiakkaalla saattaa olla tiukka tilanne, vaikka tuhat euroa pikkivippivelkaa. Jos ei ole maksukykyä, niin diakoniatyöstä on saatu tukea esimerkiksi ruokaostoksiin, mikä vapauttaa rahaa taas velkojen hoitoon. Tai sitten on maksettu sähkölaskua tai muuta, että ollaan saatu velkaantuminen pysäytettyä", Sini Pulkkinen kertoo.

Diakoniatyö on erikoistunut akuuttiin apuun, ja myös sieltä ohjataan asiakkaita kunnan talousneuvojan pakeille. Kun asiakas tietää saavansa akuutisti apua, hän jaksaa jatkaa solmuun menneiden asioiden selvittelyä.

 

Kuvassa vasemmalla Hollolan seurakunnan Virve Valkeavuori ja oikealla talousneuvoja Sini Pulkkinen. Kuva: Janita Juselius.

Julkaistu: 30.11.2017 09.46