Työllisyystilanne Hollolassa

Hämeen ELY-keskuksen ja Hämeen TE-toimiston julkaisemat työllisyystiedot edelliseltä kuukaudelta julkaistaan aina seuraavan kuukauden noin 25.päivä, jonka jälkeen työllisyystiedot julkaistaan täällä.

Hollolan työllisyystiedot marraskuu 2021

Nuorten työttömyys vähenemään päin

Työttömyyden kasvu on tasoittunut kaikkien osalta, mutta erityisesti nuorten luvut ovat kohentuneet merkittävästi viime vuodesta. Hollolassa nuorten omavalmentajilla on alle sata asiakasta/ omavalmentaja, mikä mahdollistaa jokaisen nuoren tilanteeseen paneutumisen paremmin kuin ennen kuntakokeilua.

Aktiivinen työote yhteistyössä kunnan omien toimijoiden kanssa niin nuorisopalveluissa kuin Osuma-hankkeessa, tuottaa hyvää tulosta. Periaatteella koko kylä kasvattaa, on ollut mahdollista saada nuoria motivoitua eri toimenpiteisiin, ja palkkatuellakin palkattu mm. uimahallille, kirjaston kahvilaan ja kulttuuritalolle asiakaspalvelutehtäviin. Näin nuoret saavat arvokasta työkokemusta, ja kenties kimmokkeen opintoihin.

Vuonna 2022 kunta panostaa merkittävästi aikuisten työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakyvyn selvittämiseen mm. vakinaistamalla kunnassa määräaikaisten valmentajien turvin muutaman vuoden käynnissä olleen Kunnon ryhmän toiminnan. Tästä lisätietoja tammikuussa, kun toiminta on käynnistynyt uusien vetäjien turvin.

Koko Työllisyystiedote klikkaamalla

Anne Tapaila, työllisyysvastaava
044 780 1118

Tiedot perustuvat Hämeen ELY-keskuksen ja Hämeen TE-toimiston työllisyyskatsaukseen marraskuu 2021, joka on julkaistu 21.12.2021.

Lisätietoja Hollolan kunnan työllisyystilanteesta:

Anne Tapaila
+358447801118
työllisyysvastaava