Uusia malleja koulun yhteisölliseen työhön – Perheiden kalastusiltamat

Kategoria: Opetus
Takaisin

Uusia malleja koulun yhteisölliseen työhön – Perheiden kalastusiltamat: välitöntä yhdessä olemista, yhteisiä muistoja ja kokemuksia.

Mitä

Kankaan koulu järjestää yhteistyössä Suomen vapaa-ajan kalastajien keskusliiton kanssa Kankaan koulun oppilaille ja heidän perheilleen syksyn aikana neljä kalastusiltamaa. Iltamissa tutustutaan kalastusohjaaja Veikko Karinrannan opastuksella eri kalastusmuotoihin ja vietetään rento ilta yhdessä. Yhdessä vietetty aika voi mahdollistaa myös Kankaan koulun toiminnan yhteiskehittämistä.

Yhdessäoloa ja samalla koulun kehittämistä

Kalastusiltamat mahdollistavat perheille tutustumisen uuteen harrastukseen turvallisessa ympäristössä.  Yhdessä vietetyt illat voivat toimia perheille vertaistuen ja verkostoitumisen mahdollistavana toimintaympäristönä. Vapaamuotoinen yhdessä vietetty aika luo mahdollisuuksia oppilaiden ja perheiden asiantuntemuksen ottamiseksi osaksi Kankaan koulun toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Yhdessä luontoympäristössä vietetyt iltamat voivat lisätä koulun ja kotien välistä luottamusta ja näin lisätä oppilaiden hyvinvointia mekanismein, jotka kouluarjessa eivät mahdollistu. Kankaan koulun periaatteiden mukaisesti: Kaikki kasvattavat, kaikki kasvattaa. Yhdessä vietetty aika luo koululle ja perheille mahdollisuuden kasvattaa ja kasvaa yhdessä.

Vielä kolme torstaita

Iltamia järjestetään neljänä torstaina 21.9. – 12.10.2017. Iltamat alkavat klo 17.30, mutta mukaan voi tulla myös myöhemmin oman aikataulun mukaisesti. Kotia kohti suunnataan illan pimetessä, viimeistään klo 20.00. Tapahtumat ovat maksuttomia, eivätkä omat kalastusvälineet ole välttämättömiä. Aikuiset toimivat lasten kalastuksen avustajina, joten tapahtumiin osallistuvien ei tarvitse hankkia erillisiä kalastuslupia. Iltamat järjestetään kalastustavasta riippuen eri paikoissa Hollolan kunnan alueella.

 

Palautetta 21.9. ongintaillasta Hollolan seurakunnan leirikeskuksessa

Pidimme leiriä ulkotulipaikalla. Perheet onkivat Veikon opastuksella rannalta ja neljästä käytössämme olleesta soutuveneestä. Makkarat paistuivat, kahvit ja vaahtokarkit maistuivat ja kalojakin saatiin!

Tapahtumaan osallistui 50 henkilöä. Tunnelma kalastusiltamissa oli rento ja palaute perheiltä oli erittäin positiivinen.

Palautetta osallistujilta: ”Kivaa toimintaa, yhdessä oloa, välitöntä olemista, muistoja, kokemuksia. Mukava, rentouttava ilta luonnossa. Koulupolku Kankaalla on ollut riittävän turvallinen, yksilöllinen ja tukea antava, huomioiva. Tosi mukava kalastusilta.”

Seuraava kalastusiltama:

28.9. klo 17.30 – 20.00 VIRVELÖINTI, Kirkonranta, Hollolan kk.

Paikka: Hollolan kirkonkylän kirkkorannassa.

Partiolippukunta Hollolan Hirvenhiihtäjät lainaavat meille käyttöön siirrettävät tulipaikat makkaran paistamista varten. Kokoonnumme laiturille (auton voit jättää parkkipaikalle) virvelöimään.

Seuraavien tapaamisten teema täsmentyy. Illat pidetään 5.10. ja 19.10.

Lisätietoja antaa Kankaan koulun kuraattori Marko Nyqvist, etunimi.sukunimi@hollola.fi

Julkaistu: 27.09.2017 08.00