Vähä-Tiilijärvellä tapahtuu

Takaisin

Järven tilan tehostettu seuranta on alkanut. Ensimmäiset järviveden laatua selvittävät tehostetun seurannan vesinäytteet otettiin maaliskuussa ja toiset toukokuussa.

vähä-tiilijärvi

Kevään helteiden seurauksena Vähä-Tiilijärvi rantoineen on taas aktiivisessa kuntalaisten käytössä. Rannoilla veden pinnalla kelluu tällä hetkellä keltaista ja rusehtavaa siitepölyä. Siitepöly on paikalleen jäädessään kerääntynyt tiiviiksi lautoiksi ja aiheuttaa hajotessaan käymälämäistä hajua.

Järven tilan tehostettu seuranta on alkanut. Ensimmäiset järviveden laatua selvittävät tehostetun seurannan vesinäytteet otettiin maaliskuussa ja toiset toukokuussa. Järven tilaa sekä palvelukoti Onnenkodon jäähdytysvesien vaikutusta järveen seurataan kesän aikana säännöllisesti mm. lämpötilaloggereilla sekä mittaamalla happipitoisuutta eri vesikerroksissa. Vesinäytteet sekä kasvi- ja eläinplanktonnäytteet otetaan vähintään kerran kuukaudessa.  Lisäksi selvitetään järven kalaston tilanne, vesikasvillisuus ja sedimentin laatu. Vesinäytteiden tulokset ovat nähtävillä pienjärvien tarkkailusivustolla (https://www.hollola.fi/vesiensuojelu). Palvelukoti Onnenkodon jäähdytys- ja lämmitysvesien käytön kirjallisuusselvitys on valmistumassa.

Uimarannalta otetaan lisäksi uimavesikelpoisuutta mittaavia näytteitä. Tutkimustulokset, myös talvikaudelta, ovat nähtävillä uimarantasivustolla (http://www.hollola.fi/uimarannat-ja-uimavesitulokset).

Vähä-Tiilijärven kunnostushanke on osa laajempaa vesienhoidon toimenpidehanketta Lahden seudulla. Hanketta hallinnoi Vesijärvisäätiö. Hollolan kunnanhallitus päättää kunnan omarahoitusosuudesta kokouksessaan 27.5.

 

Lisätiedot:

Vähä-Tiilijärven kunnostushanke:

  • Heikki Mäkinen, ohjelmajohtaja, Vesijärvisäätiö, p. 040 514 8513
  • Mirva Ketola, vesistöasiantuntija, Vesijärvisäätiö, p. 044 9735137

Vesiensuojelu Hollolassa:

  • Kirsi Järvinen, ympäristösihteeri, Hollolan kunta, p. 044 780 1439

Uimaveden laatu:

  • Jaana Pyykölä, terveydensuojeluinsinööri, PHHYKY p. 044 729 7900

Uimarantojen kunnosta voi antaa palautetta Hollolan kunnan palautepalvelun (https://hollola.trimblefeedback.com/eFeedback/) kautta.

 

Julkaistu: 28.05.2019 10.04