Valiokunnan esityslistalta poimittua

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Hollolan uimahalli

Pitäisikö lasten päästä uimahalliin ilmaiseksi? Tätä pohtii hyvinvointivaliokunta keskiviikkona.

Elinvoimavaliokunnan kokous 21.11. tarkastelee asemakaavatäsmennyksiä ja linjaa Terveystie 2:n hyvinvointiaseman periaatteet

Elinvoimalautakunta tarkastelee 21.11. asemakaavaluonnosta Kukonkankaan uudesta asuinalueesta. Asuinalueesta on selvitysten ja lausuntojen pohjalta valmisteltu uusi kaavaluonnos, jossa osoitetaan muun muassa uusia kokoojakatuyhteyksiä  ja ohjeelliset sijainnit leikkikentille, toriaukealle ja koirapuistolle.

Myös Kartanon kunnanosassa oleva asemakaava on saanut luonnosvaiheessa huomautuksia ja kannanottoja, joiden pohjalta esitetään täsmennyksiä kaavaan.

Yleispiirteinen vuoden 2016 kaavaohjelma on neljän kaavarungon osalta tarkasteltavana valiokunnassa.  Tavoitteina asemakaavoitukselle esitetään muun muassa koulukeskuksen eteläpuolen tiiviin asumisen alueelle virkistysalue, ulkoilureitit ja kevyen liikenteen yhteydet.

Lisäksi esityslistalla on periaatelinjaus Hollolan Salpakankaan Terveystien 2 tontille rakennettaisiin kunnan toimesta laajan palvelun hyvinvointiasema. Esityksessä olevan aikataulun mukaan projektin sisällöt ja sijainti päätetään vuoden 2017 loppuun mennessä, asemakaava olisi valmis 2019 tammikuussa ja rakennustyöt alkaisivat saman vuoden kesällä. Valmiina hyvinvointiasema olisi helmikuussa 2021. Valtuusto hyväksyy yksityiskohtaisemman hankepäätöksen keväällä 2019.

 Hyvinvointivaliokunnassa 22.11. puhuttavat valtuustoaloitteet

Valiokunta saa keskiviikkona käsiteltäväkseen kaksi valtuustoaloitetta, joista toisessa esitetään yksityisen hoidon tuen kuntalisan maksamista 6-vuotiaille ja poistaa4-15 –vuotiaiden uimahallimaksu. Kuntalaisaloitteessa puhuttaa esikouluikäisen lapsen päivähoitomaksut ennen esikoulun alkua.

Peruskoulujen lukuvuosisuunnitelmat ja työ- ja loma-ajat päätetään. Hyvinvointivaliokunnalle esitetään myös jatkoa Efekti-lastenkulttuurikeskustoiminnalle vuodeksi 2018. Yhteistyötä on tehty vuodesta 2006.

 

Esityslistat luettavissa täältä.

Julkaistu: 21.11.2017 09.45