Valiokuntien 19.6. ja 20.6. esityslistalta poimittua

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Lue esityslistat klikkaamalla tästä.

Elinvoimavaliokunta kokoontuu 19.6. 

Nostavan logistiika-alueen katuyhteyksiä halutaan parantaa, ja nyt tarkastellaan asemakaavan luonnosta, jossa maa-alue on tarkentunut 8,2 hehtaarin kokoiseksi. Kaavaan on osoitettu katu- ja suojaviheraletta, ja kadun vaatimat luiskat tulevat sijoittumaan pääosin suojaviheralueelle. Elinvoimavaliokunta päättää kaavan asettamisesta nähtäville, minä aikana kaavaan voi esittää mielipiteitä.

Elinkeinotoimintaa linjataan elinvoimavaliokunnassa. Selvitystä maakunnan elinkeinon ja matkailun edistämisestä on tehty pitkin vuotta ja selvityksen tuloksena esitetään matkailumarkkinointiin keskittyvän LahtiRegion Oy:n ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n tehtävien tarkentamista ja uudistamista. Elinvoimavaliokunnalle esitetään uutta elinkeinoyhteistyön ja markkinointiyhteistyön rahoittajasopimusta. Molemmissa sopimuksissa esitetään kunnan vuosittaisen maksuosuuden pienentyvän. LahtiRegionissa maksuosuus on 4,5 euroa per asukas, ja Ladecissa 12 euroa per asukas. Ladecille esitetään uutena myös asiantuntijahallitusta ja muita toiminnan muutoksia. LahtiRegionilta asumisen markkinointi siirtyisi kunnan tehtäväksi.

Joukkoliikenteen palvelutasosta elinvoimavaliokunta saa eteensä esityksen, jota ovat työstäneet kunnanhallituksen edustajat ja Hollolan kunnan kuljetuskoordinaattori ja LSL:n joukkoliikennesuunnittelija. Lähtökohtana on ollut palvelun nykytaso ja strateginen tavoite kehittää joukkoliikennettä. Tiukassa talousraamissa on tehty parannusehdotuksia suorien vuoroyhteyksien saamiseksi kirkonkylältä Lahteen ja Vesikansassa linja numero 31:n jatkamiseksi Hollolan puolelle Lahden Soltista. Paimelantien autokierto halutaan kytkeä edellämainittuihin autokiertoihin. Lisäksi Nostavalta Lahteen halutaan suoria vuoroyhteyksiä.

Hyvinvointivaliokunta kokoontuu 20.6.

Esityslistalla on muun muassa yhteistyösopimuksen laatiminen jääkiekkojoukkue HC Giants ry:n kanssa. Hollolalainen yhdistys toivoo hallintaa jäähallin ja jäänhoitokoneen mainospaikkamyyntiin kausilla 2018-2020. Mainospaikan myynnillä Suomi-sarjaan noussut joukkue hankkii varoja Suomi-sarjan lisenssin edellyttämällä tavalla.

Julkaistu: 19.06.2018 12.32