Valiokuntien esityslistalta poimittua

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

paassillan yritysalue

Valokuvassa Paassillan yritysalue.

Elinvoimavaliokunta kokoontuu 20.3. ja hyvinvointivaliokunta 21.3.

Elinvoimavaliokunnassa päätöksenteossa muun muassa Raikkosen asemakaava-alueen oikaisuvaatimus, kierrätyspuiston YVA-menettely ja valokuitu Paassillan yritysalueelle. Hollola lausuu joukkoliikenteen tulevaisuuden järjestämisesta ja palvelusta ja jätelautakunnalle kiinteistönhaltijan järjestämästä jätteenkuljetuksesta, josta myös kuntalaiset voivat lausua 5.4. asti.

Ympäristöpuiston ympäristövaikutusten arviointi käyntiin

Elinvoimavaliokunnalle esitetään, että se ensimmäisenä päätöksentekoelimenä hyväksyisi ympäristövaikutusten arvionnin käynnistämisen kierrätyspuistohankkeessa. Kunta myöntäisi YVA-menettelyn kustannuksiin 56 000 euroa lisämäärärahana,  koska projektia ei osattu ennakoida vuoden 2018 talousarviossa. YVA-menettelyn konsulttityön kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 150 000 euroa, kun tarkastelussa on kolme–neljä aluevaihtoehtoa, joista Hollolan Kehätien alue on yksi. Kustannusarviossa on huomioitu vahva panostus vuorovaikutukseen ja se kestää noin puolitoista vuotta. Elinvoimavaliokunnasta esitys YVA-vaikutusten arvioinnista etenee kunnanhallitukseen ja edelleen valtuustoon 9.4.

Valokuitukaapelia pilottina Paassiltaan

Kunnassa on vime vuosina rakennettu kahta uutta yritysaluetta: Hopeakalliota ja Paassiltaa. Nyt valiokunta päättää esityksestä kunnanhallituksen ja valtuustolle, että Paassillan yritysalueelle toteutettaisiin valokuitukaapeli pilottikokeiluna. Toteutuessaan hankkeeseen varataan 30 000 - 40 000 euroa lisämäärärahaa. Digitalisaation, tässä tapauksessa valokuidun olemassaolo olisi kilpailuetu kunnan yritystonttimyynnissä.

Hyvinvointivaliokunta päättää vapaa-aikapalveluiden kehittämisestä

Hyvinvointivaliokunnassa 21.3. pureudutaan vapaa-aikapalveluiden kehittämisen suunnitelmaan. Valiokunnassa päätetään myös, tarjotaanko yhdistyksille uiimahallissa tällä hetkellä tyhjillään olevia työpisteitä kohtuulliseen 200 euron vuosihintaan.

Lue elinvoimavaliokunnan ja hyvinvointivaliokunnan esityslistat täältä.

Julkaistu: 16.03.2018 15.15