Valoa tulevaisuuteen valo- ja ääniteos 4.-5.12. Salpa-Supassa

Takaisin

Valoa tulevaisuuteen – tapahtuma tuo nimensä mukaisesti valoa viikonlopuksi Hollolaan ympäristövuoden päättäjäisten kunniaksi. Hollolan ympäristövuotta ja Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki vuoden päättäjäisiä vietetään joulukuun 4.–5. päivä.

Valoa tulevaisuuteen valo- ja ääniteos tapahtuma

Hollolassa vietetään Hollolan ympäristövuotta 2021. Vuoden aikana on tuotu erilaisia teemoja esiin ja tehty tempauksia. Esimerkiksi maaliskuussa Maailman vesipäivän kunniaksi esiin nostettiin arvokkaat pohjavetemme ja kunnan vesihuoltopäällikkö kävi kouluissa kertomassa veden voimasta ja vesihuollon tärkeydestä. Keväällä järjestettiin laajan yhteistyön tuloksena webinaari asuinkiinteistöjen ekologisesta lämmittämisestä. Kesäkuussa taas jaettiin kesälomalahjana villiniityn siemeniä esikoulun, 6. ja 9. luokan päättäville ja myöhemmin aiheesta pidettiin avoin webinaari, jossa asiantuntija kertoi mm. niittyjen perustamisesta. Syksyllä suunniteltu Hollola-ilta jouduttiin perumaan, mutta siitä enemmän vielä intoutuneena halusimme järjestää hyvää mieltä tuovan päättäjäistapahtuman.

Valoa ja joulun tunnelmaa 

Päättäjäisten kanssa samana viikonloppuna vietetään myös perinteisesti kunnan joulun avausta. Joulun tunnelmaa löytyy lauantaina 4.12. koko päivän ajan.

- Joulumarkkinat Kunnan virastotalolla osoitteessa Virastotie 3. Hollolan Eläkkeensaajat ry:n järjestämät markkinat ovat auki vierailijoille klo 9.00–13.00.

- Joulumarkkinoiden jälkeen rauhoitutaan kauneimpien joululaulujen pariin kunnan pääkirjastolle klo 15.30–16.45. Laulattajana toimii Anita Vuorensola ja säestäjänä Maarit Peltomaa, piano.

- Salpa-Supan valo- ja ääniteos avataan lauantaina klo 17.00 ja on nähtävillä puoleen yöhön saakka. Sunnuntaina teos on nähtävillä klo 16.00–22.00.

Vaikka päättäjäisiä vietetään Hollolan ympäristövuoden osalta, ei ympäristön merkitys häviä mielestä. Hollolan kunnan monta luontoa teeman mukaisesti luonnon hyvinvoinnin tukemiseen panostetaan myös jatkossa monimuotoisesti. Tähän viitataan myös tapahtuman nimessä. Jos kaikki tekevät yhteistyötä, meillä on hyvin valoisa tulevaisuus edessä.

 

Tervetuloa tapahtumaan!

 

Lisätietoja:

Annariina Keto, 044 780 1225

Tero Äijälä, 044 780 1689

 

Valo-ja ääniteoksen toteutus ja suunnittelu:                                                                         

Marko Häkkinen, Angle Event Technology Oy

Julkaistu: 11.11.2021 12.27