Valtuusto 24.9. päätökset: tuulivoimalle ei, hyvinvointiaseman hankesuunnitelmalle kyllä

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Hollolan valtuuston syksyn ensimmäisessä kokouksessa päätettiin tuulivoiman lisäksi Ojastenmäki III:n ja Harjun asemakaavat, eteläisen kehätien lisämäärärahasta ja tehtiin valtuustoaloitteita.

valtuusto

Hollolan valtuusto päätti maanantaina, että tuulivoimaa ei tällä hetkellä kuntaan haluta. Kuntaan oli keväällä 2018 tullut kaksi tuulivoimahakemusta, toinen Rautakorven alueelle ja toinen Tuohijärvenkallion alueelle. Hollolan hallitus päätti kuitenkin jo aiemmin esittää valtuustolle, että tuulivoiman sallivaa osayleiskaavoitusta ei aloiteta.

Valtuustossa vihreiden Klaus Jansson esitti Jaakko Lahden kannattamana, että kaavoitus aloitetaan Rautakorven alueella asukkaiden mielipiteet huomioiden. Tuulivoiman kategorinen kieltäminen antaisi negatiivisen ja vanhakantaisen kuvan kunnastamme, perusteli Jansson. Janssonin muutosesitystä kannatti viisi valtuutettua, 38 valtuutettua kannatti hallituksen esitystä.

Tuohijärvenkallion alueesta hyväksyttiin pohjaesitys ilman muutoksia.

Muut päätökset ja aloitteet

  • Valtuusto merkitsi talouskatsauksen tiedoksi ja hyväksyi kehätiehankkeeseen 440 000 euron määrärahalisäyksen. Kehätien toteutus on tiivistymässä valmistuvaksi 2020 vuooden loppuun mennessä.
  • Valtuusto hyväksyi Ojastenmäki III:n ja Harjunrinteen asemakaava muutoksineen.
  • Valtuusto päätti, että Hopeakallion yritysalueella ja Terveystien tonteilla tontin varaus maksaa 2,5 % tontin hinnasta. Muilla yritys-, liike- ja rivi- ja kerrosstalotonteilla maksu on tuhat euroa. Varausmaksu edistää nopeaa rakentamista ja vähentää aiheettomia varauksia.
  • Valtuusto hyväksyi hyvinvointiaseman hankesuunnitelman ja sitoutui 14,2 miljoonan euron rahoittamiseen. Laajan palvelun aseman teknisten ratkaisujen myötä korkeaksi kivunnut hinta-arvio kirvoitti kriittisiä puheenvuoroja perussuomalaisten Hannu Siljanderilta ja Aki Markkolalta. Markkola kommentoi, että kunnan tilanne ei paras mahdollinen suurelle investoinnille mutta muuta vaihtoehtoa ei taida olla. Kokoomuksen Kari Sulonen muistutti, että Hollolan palveluita käyttää jo nyt yli tuhat ulkokuntalaista. Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Pentti Lampi vakuutti, että hyvin hallitussa kokonaisuudessa kustannukset pysyvät kurissa.
  • Valtuustossa tehtiin kaksi aloitetta. Demareiden Erkki Arvila teki aloitteen koirien ulkoiluttamiskielloksi Tiilijärven jäällä. Aloite liittyy Vähä-Tiilijärven sinileväongelmaan, joka ryöpsähti tänä kesänä ja on puhuttanut Hollolassa. Keskustan Anna-Kaarina Taarasti esitti valvontakameroiden asentamista Paimelan koulun kentälle Vesikansaan luvattoman ajelun lopettamiseksi.
Julkaistu: 25.09.2018 10.40