Valtuusto päättää 11.12. sote-kokonaisuudesta

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Valtuusto kokoontuu 11.12.

Valtuusto tekee päätöksiä sote-kokonaisuudesta maanantaina 11.12.

Valtuusto tekee periaatepäätöksen hyvinvointiaseman rakentamisesta Salpakankaalle Terveystie 2:n tontille. Tarkoituksena on rakentaa tai rakennuttaa kunnan toimesta tilat laajan tason hyvinvointiasemalle vuoden 2021 loppuun mennessä. Kokonaisuuteen kuuluu olennaisesti terveysasemien kiinteistökauppa.

Salpakankaan ja Vesikansan terveysasemat ehkä Attendolle

Attendo Oy on tehnyt kolmen miljoonan euron tarjouksen Salpakankaan ja Vesikansan terveysasemista, josta valtuusto päättää maanantaina myös. Kaupan toteutuessa Attendo oy on velvoitettu vuokraamaan Salpakankaan terveysasemaa 2021 loppuun Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle. 

Periaatepäätös hyvinvointiasemasta

Mikäli valtuusto siunaa Salpakankaan terveysaseman tonttikaupan Attendolle,  halutaan periaatepäätös hyvinvointiaseman uudisrakentamisen käynnistämiseksi saman tien.

Kaavamuutoksen tekeminen ja tilojen suunnittelu ovat pitkiä prosesseja, ja päätöksellä halutaan varmistaa pysyminen tavoiteaikataulussa. Valtuusto hyväksyy yksityiskohtaisemman hankepäätöksen hyvinvointiasemasta keväällä 2018. 

Lausunto valinnanvapausuudistuksesta

Sote-kiinteistöjen lisäksi valtuusto päättää valinnanvapauslakiesityslausunnosta, josta kuntia on pyydetty lausumaan.

Hollola kiinnittää lakia valmistelevan sosiaali- ja terveysministeriön huomion muun muassa tulkinvaraisiin asiakassetelisäännöksiin ja kansalaisten yhdenvertaiseen kohteluun.

Integraation toteutuminen jää eri toimijoiden vastuulle, jolloin riskeerataan asiakasohjaus ja kokonaisvaltainen hoito. Ohjauksen näkökulmasta maakunta on haastava ja vaikeasti hallittava kokonaisuus. Kiinteistöriskit kunnalle ovat niin suuret, että harkinnanvarainen erillisavustus ei ole riittävä lausuntoesityksen mukaan.

Kuntotien asuinalueen kaava, talousarvio ja henkilöstösuunnitelma asialistalla

Muita päätettäviä asioita ovat Kuntotien asuinalueen asemakaavan hyväksyminen, vuoden 2017 talousarviomuutokset ja osavuosikatsaus. 

Myös vuoden 2018 talousarvio ja lähivuosien taloussuunnitelma ovat valtuuston asialistalla.

Valtuuston kokous 11.12. klo 17 Hollola-salissa osoitteessa Virastotie 3.

Kokoukset ovat avoimia yleisölle, tervetuloa lehtereille!

Julkaistu: 08.12.2017 09.42