Valtuusto päättää 19.2. välirahoituksen laajentamisesta ja käsittelee viime vuoden aloitteet

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Valtuusto 19.2.2018

Lue esityslista kokonaisuudessaan.

Hollolan valtuustoon nousee maanantaina 19.2. Kokoomuksen 1. varavaltuutettu Pekka Kotiaho. Petri Engman on paikkakunnalta muuton takia menettänyt vaalikelpoisuutensa. Valtuusto valitsee maanantaina uuden jäsenen myös hyvinvointivaliokuntaan Engmanin tilalle.

Välirahoitus helpottaa toimijaa hankkeessaan

Hollolalaiset toimijat ovat voineet hakea kunnalta niin sanottua välirahoitusta myönteisen hankepäätöksen jälkeen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa monessa tapauksessa hankkeen alkua, kun toimijat saavat rahoituksen hankkeelle nopeammin. Aiemmin välirahoitusta on saanut muun muassa Koski-seura. Hakija sitoutuu välirahoituksen takaisin maksamiseen kirjallisesti.

Kunnan välirahoituksen suuruutta esitetään valtuustolle korotettavaksi 200 000 euroon, kun se ennen oli 100 000 euroa. Muun muassa Herralan valokuituprojektissa on ollut tarvetta aiempaa suurempaan välirahoitukseen hankkeen toteutumisen varmistamiseksi. Aiemmin välirahoitusta on saanut vain ETPÄHÄ (Leader-ohjelman Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistyksen) rahoitteisiin hankkeisiin, mutta nyt valtuustolle esitetään laajentamista myös muihin mahdollisiin ulkopuolisella rahoituksella toteutettaviin hankkeisiin. Valtuusto valtuuttaa talousjohtajan myöntämään rahoitusta harkinnanvaraisesti.

 Vuoden 2017 aloitteet

Valtuustossa käsitellään vuoden 2017 aikana tehdyt aloitteet, joista eniten myötätuulessa on kevyenliikenteen väylän rakentaminen Pyhäniemi – Hollolan kirkonkylän välille. Uudenmaan ELY-keskuksen tarveselvityksessä edellä mainittu Rantatien kevyen liikenteen väylä on katsottu kiireelliseksi hankkeeksi,jonka suunnitteluun ja toteutukseen valtio osallistuu enintään 50 prosentin osuudella. Tuulia Salon ja kolmentoista muun allekirjoittaneen aloitteessa esitettiin myös väylää Kalliolan ja Paimelan välille, mutta koska ELY-keskus ei alkaisi rahoittaa tätä hanketta, sen toteuttaminen on 15.8. elinvoimavaliokunnassa todettu toistaiseksi mahdottomaksi.

Julkaistu: 16.02.2018 15.25