Vanhusten ja lasten yhteistä pelailua vanhustentalo Huilissa Hollolassa

Kategoria: Liikunta Nuoriso
Takaisin

LaSB-juniorit, Huili

 LASB:N salibandynpelaajat ovat pelailleet yhdessä vanhusten kanssa yhdessä reilun kuukauden ajan vanhustentalo Huilissa Hollolassa. Joukkuelaisen äidiltä tullut idea vanhusten kanssa pelailemisesta johti viikoittaisiin pelailuhetkiin. Nyt ovat nuoret sählynpelaajat käyneet toukokuun alusta kerran viikossa pelailemassa erilaisia pelejä vanhusten kanssa.

LASB:in jr pojat 06 ovat käyneet toukokuun alusta lähtien pelailemassa vanhusten kanssa sisällä ja nyt kesän alussa hyvän sään ansiosta päästiin pelailemaan ensimmäistä kertaa ulkona vanhustentalo Huilin pihalla 3.6.2019. Koko joukkue on ollut innokkaasti mukana ja joka viikko on innokkaita poikia riittänyt runsaasti ja lasten maksimääräksi asetettu 12 on jokaisella kerralla täyttynyt nopeasti. Jokaisella kerralla innokkaita vanhuksia on osallistunut hyvälukuinen joukko ja jokainen on päässyt osallistumaan joko pelailuun tai sitten seurannut sivusta pelailua oman jaksamisensa mukaan.

 Huilissa on pelattu muun muassa mölkkyä, tikanheittoa, tarkkuusheittoa ja pocciaa, joka on petankkia pehmeillä palloilla. Tapahtumasta voi helposti aistia ilon olevan molemminpuolista. Lapset pääsevät olemaan avuksi ja vanhukset saavat seuraa ja mukavaa tekemistä arkeensa. Myös leikkimielistä kilpailua on ollut ilmassa vanhusten ja lasten välillä eri lajeja pelaillessa. Kaikilla tuntuu olevan hauskaa.

Sählynpelaajien vierailut ovat olleet vanhuksille tärkeitä ja tuoneet päiviin mukavaa piristystä. Yhteisen pelailuhetken jälkeen on jopa muutama vanhus lähtenyt seuraamaan poikien omia harjoituksia Heinishalliin. Pelaileminen on ollut lastenkin mielestä mieleistä ja yhteiset pelailuhetket vanhuksien kanssa onkin sijoitettu juuri ennen treenejä, jolloin mukaan lähteminen on ollut lapselle hyvin helppoa, eikä ylimääräisiä kyytijärjestelyjä ole jouduttu tekemään. Kokonaisuutena pelailuhetki vaikuttaa hauskalta tilaisuudelta ja on hienoa, että LaSB:n nuoret ovat lähteneet mukaan pelailemaan vanhusten kanssa.

kuvat ja teksti: Jenna Kallio, viestinnän kesätyöläinen

Julkaistu: 06.06.2019 08.55