Varhaiskasvatus kommentoitavana verkossa 2. – 23.11.2015

Kategoria:
Takaisin

Opetushallitus työstää parhaillaan uusia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita. Niiden laadintaan voi osallistua kaikille kansalaisille avoimen verkkokommentoinnin kautta.

Lasten kädet

Varhaiskasvatuslain mukaisesti perusteista tulee ensimmäistä kertaa velvoittava asiakirja, jonka pohjalta kunnat laativat ja ottavat 1.8.2017 alkaen käyttöön omat paikalliset varhaiskasvatuksen järjestämistä ohjaavat suunnitelmansa. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden uudistamisen tavoitteena on kirkastaa varhaiskasvatuksen merkitystä osana lapsen elinikäisen kasvun ja oppimisen polkua sekä kehittää varhaiskasvatuksen laatua valtakunnallisesti.

Opetushallitus tarjoaa nyt kaikille kansalaisille avoimen mahdollisuuden osallistua prosessiin verkossa avatun kyselyn muodossa. Kysymykset käsittelevät varhaiskasvatuksen tavoitteita, lasten ja huoltajien osallisuutta sekä varhaiskasvatuksessa harjoiteltavia tulevaisuuden taitoja ja valmiuksia. Vastaajana voivat olla huoltajat, lapset, varhaiskasvatuksen henkilöstö ja muut varhaiskasvatuksen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt. Vastauksia tullaan hyödyntämään perusteiden laadinnassa. Kysely on avoinna 2.11.- 23.11.2015.

 

Kommentointi verkossa osoitteessa:
www.oph.fi/VASU2017

 

Julkaistu: 11.11.2015 11.17