Vesijärvi-viikko 4.6.-10.6.

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Vesijärviviikko

Tervetuloa Vesijärvi-viikon tapahtumiin


Vesijärvi-viikon käynnistää maanantain 4.6. klo 18 Siisti biitsi -talkoot, jossa Mukkulan kartanon rannasta edetään kohti Ritaniemen luonnonsuojelualuetta. Viikko päättyy sunnuntain 10.6. Vesijärvi-pyöräilyyn. Näiden välillä on melkein 30 tapahtumaa pohjaeläinten tutkimisesta Green Grass -konserttiin!

Katso viikon yleisötapahtumat tapahtumaryhmittäin:
Tietoa ympäristön tilasta
Retkiä ja toimintaa
Lapsille ja perheille
Musiikkia ja muuta kivaa.

Tapahtumaviikon tavoitteena on luoda ja koota yhteen erilaisia luontoon, vesistöihin ja Vesijärveen liittyviä tapahtumia. Samalla tarjoutuu kuntalaisille, yrityksille ja yhteisöille mahdollisuus tehdä yhdessä jotain konkreettista lähiluontomme ja vesistöjemme hyväksi. 

Juhlavuoden Pro Vesijärvi -särki - järvikalapäivä Hollolan Siikaniemessä lauantaina 9.6.


Mitä olisi Vesijärvi-viikko ilman kalaa? Onkitapahtumia viikolla on useita ja lauantain perinteinen Järvikalapäivä Hollolan Siikaniemessä sisältää mm. nuottausta, uistelua ja kalakeittoa. Näiden lisäksi monissa tapahtumissa on myynnissä Pro Vesijärvi -savusärkisäilyke, tätä tuotetta et kaupasta saa!

Särkisäilyke on myös Vesijärvisäätiön 10-vuotisen toiminnan juhlatuote, onhan purkissa myös Vesijärven särkeä.

Lähde mukaan vesien kansalaisseurantaan


Vesijärvi-viikolla opastetaan JärviWikin käyttöön ja mittausten tekoon Lahden Purjehdusseuran Myllysaari-päivässä lauantaina 9.6. klo 10-14. Tule Vesijärvisäätiön teltalle ja hae oma näkösyvyyslevy ja vesilämpömittari. Kesällä 2016 ja 2017 Vesijärvisäätiöllä oli kymmenkunta vesien tilan seuraajaa mm. eri puolella Vesijärveä, Nastolan Kivijärvellä ja Iso Tiilijärvellä. Vesilläliikkujat mittasivat näkösyvyyttä ja veden lämpötilaa ja havainnoivat myös levätilannetta. Mittaustiedot on viety JärviWikiin, jota ylläpitää Suomen Ympäristökeskus.

Katso vuosien Vesijärven kansalaishavaintoja JärviWikistä klikkaamalla kartassa katkoviivalla tehtyä pyöreää merkkiä ja ryhdy itse vesistöhavainnoitsijaksi. Muiden järvien mittauspisteet ja tiedot löytyvät vastaavalla tavalla. Mittaustuloksen voit lähettää suoraan järveltä!

Seuraa myös Vesijärvi-viikko 2018 fb:ssä.

Lisätietoja: viestintäasiantuntija Irma Peltola, 040 5144958, irma.peltola(at)vesijarvi.fi

vesistöasiantuntija Mirva Ketola, 044 9735137, mirva.ketola(at)vesijarvi.fi

Julkaistu: 01.06.2018 12.52