Vesikansan joukkoliikennekokeilu 2.1. alkaen

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Vesikansan koulukuljetusten vapaita paikkoja avataan kokeiluluontoisesti maksullisena. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella aloitetaan suunnittelemaan lukuvuoden 2019-20 koulukuljetuksia ajatuksella mahdollistaa maksullinen joukkoliikenne laajemmassa mittakaavassa Vesikansan alueella koulukuljetuksia hyödyntäen.

 Vesikansan joukkoliikennekokeilu 2.1.2019 alkaen 

Koiviston auton Vuoro 31 (LSL) aloittaa operoimaan normaalina paikallisliikenteen vuorona reitillä: Soltti-Vääksyntie-Kukkilantie-Kalliolanpeltotie-Rajaharjuntie-Kalliolan koulun kääntöympyrä ja samaa reittiä takaisin päin. Vuoro on ajoitettu sekä Kalliolan koulun alkamis- ja päättymisajat huomioiden, joten oppilaat voivat reitin varresta virallisilta pysäkeiltä hyödyntää (Kalliolanpeltotielle tullaan lisäämään pysäkki/pysäkit). Maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi LSL:n kelpuuttamat korttituotteet koululaislipun hinnan ollessa 1,70€.

Lehtimäen liikenteen (LSL) Kalliolan ja Paimelan koulujen koulukuljetuksiin osallistuvan linja-auton kyytiin voi myös nousta retille merkityistä noutopaikoista sekä virallisilta pysäkeiltä 2.1.2019 alkaen koulukyytioikeudettomat oppilaat sekä muut kuntalaiset. Maksu suoritetaan joko käteisellä tai LSL:n kelpuuttamilla korttituotteilla, ja koululaislipun hinta on 1,70€. Vuoro palvelee Kalliolan klo 8:30 ja Paimelan klo 9:00 koulun alkamisaikoja reitin pysyessä muuttumattomana välillä: Heinlammi-Holma-Vääksyntie-Kalliolan koulu-Pitkäsillantie-Metsäkulmantie-Paimelan koulu-Lahti

Koulukuljetus

Koulukuljetusoikeuden omaavien oppilaiden kohdalla ei kyytijärjestelyihin tule kevätlukukaudelle tällä tietoa muutoksia; koulukuljetukset jatkavat joululoman jälkeen ke 2.1.2019 normaalisti.

Kokeilussa on myös Pohjan Matkojen koulukuljetusten avaaminen maksulliselle liikenteelle, aluksi kotikohtaisin Wilma-viestein niille oppilaille, joiden koulumatka osuu POMA 3,4 ja 5:n reittien varrelle ja muodostuu pitkäksi tai haastavaksi. Maksuna käy ainoastaan käteinen ja koululaislipun hinnaksi on sovittu aluksi 2 euron tasaraha.

Julkaistu: 17.12.2018 08.50