Vietetään joulua turvallisesti

Takaisin

Hyvä ystävä,

Olemme monin tavoin uupuneet korona-pandemian keskellä. Erilaiset rajoitteet, suositukset ja määräykset kyllästyttävät ja aiheuttavat ahdistusta. Korona-rokotteen julkistamisen jälkeen tuntuisi helpolle unohtaa rajoitteet.

Kaikesta huolimatta – ja erityisesti nyt – meidän tulisi kuitenkin edelleen pinnistellä. Korona ei ole ohitse, rokotusten läpivienti kestää vielä kuukausia.

On edelleen todella tärkeää, että pyrimme osaltamme kaikin tavoin edelleen estämään ja rajaamaan tätä inhimillistä, sosiaalista ja taloudellista tragediaa.

Se edellyttää hygienia-ohjeiden ja maskiohjeiden noudattamista, turvavälejä ja tarpeettomien kontaktien välttämistä.

Olethan mukana -jaksetaan vielä vähän.

Päivi Rahkonen
Kunnanjohtaja


Vietä joulua turvallisesti

  1. Juhli kotona lähipiirissä. Vältä perheen ulkopuolisten tapaamisia ja muista läheisiä muilla keinoin. Pidä kuitenkin yhteyttä läheisiin, joko etäyhtyksin tai ulkoilu on myös erinomainen tapa, viettää aikaa muiden kanssa turvallisesti myös juhlapyhinä.
  2. Käytetään mielikuvitusta yhteisten tilaisuuksien luomisessa: suvun yhteisen jouluaterian voi jakaa etäyhteyksin, porukalla voi pitää joululauluillan verkossa, äänestää parhaan konvehdin tai kokoontua uudenvuodenvastaanotolle. Lähiluonnosta löytyy ulkoilumaastoja ja lenkkeilyreittejä, voi myös käydä vaikkapa haudoilla tai reippailla jouluvaloja ihastelemaan. Myös televisio ja radio tarjoavat tunnelmallisia jouluohjelmia, nautitaan niistä ja otetaan rennosti. Erityisesti tänä vuonna, on hyvä pitää kunnon hengähdystauko.
  3. Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia myös joulukiireiden keskellä, linkki THL:n sivuille hygieniasta.
  4. Jos sinulle tai läheisellesi tulee koronaan viittavia oireita, varaa viipymättä aika näytteenottoon omaolo.fi -palvelussa.
  5. Juttele ammattilaisen kanssa. Älä jää yksin, apua on saatavilla. Linkki tukea korona-ahdistukseen.

Jos korona mietityttää tai Koronavilkku-sovelluksesta herää kysyttävää, voit olla yhteydessä valtakunnalliseen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvontaan numerossa 0295 535 535. Kysymyksiä voi esittää myös chatissa. Terveysneuvonta-asioissa otathan yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Linkkejä:

Ulkoilureitit Hollola

Lisätietoa ja chat-palvelu valtioneuvoston sivuilla

Lue lisää koronavirukselta suojautumisesta

Päivittäinen tilannekuva ja alueelliset suositukset: phhyky.fi/koronavirus

Julkaistu: 21.12.2020 16.27