Viikonvaihteessa edelleen runsaasti lisää koronatartuntoja, yhtymä pyytää alueen asukkailta yhteistyötä

Takaisin

​Päijät-Hämeessä on kuluvana viikonloppuna todettu edelleen runsaasti uusia koronavirustartuntoja. Yhtymä tiedotti edellisen kerran epidemiatilanteesta perjantaina, minkä jälkeen koronavirustartuntoja on varmistunut alueella 25 lisää.  

Epidemian kiihtymisestä kertoo myös, että Päijät-Hämeessä on epidemian aikana ollut 10 sellaista päivää, joina uusia tartuntoja on todettu enemmän kuin kymmenen. Näistä päivistä 6 on sattunut viimeisen puolentoista viikon sisään. 

- Tilanne alueellamme hankaloituu, ja valitettavasti lähestymme ainakin Lahdessa leviämisvaihetta, mikä tietäisi uusia, tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Nyt on siis välttämätöntä vähentää sosiaalisia kontakteja, noudattaa hygieniaohjeita ja ottaa maskit käyttöön ohjeidemme mukaan. Myös Koronavilkku-sovellus on hyvä ladata itselleen viimeistään nyt,jotta altistumisista saadaan enemmän tietoa, sanoo yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen. 

Yksi koronavirukseen sairastuneista on vieraillut tartuttavuusaikanaan Lahdessa ravintola Teerenpelissä lauantaina 14.11. kello 22–23.30 ja ravintola Armaksessa kello 23.30–00.30. Toinen koronavirukseen sairastunut on käynyt tartuttavuusaikanaan lauantaina 14.11. kello 21.30–22.30 ravintola Hilpeässä Hilmassa, kello 22.30–00.30 The Old Irish Pubissa sekä sunnuntaina 15.11. kello 19–23.30 Butcher&Banker -ravintolassa ja kello 23.30–00.30 ravintola Armaksessa ja maanantaina 16.11. Ravintola Oldissa kello 20.30–00.30. Yhtymä kehottaa samaan aikaan näissä ravintoloissa käyneitä hakeutumaan koronavirustestiin, jos hengitystieinfektion oireita ilmenee. 

Osa viikonlopun uusista tartunnoista on jatkotartuntoja aiemmin virukseen sairastuneiden lähipiirissä. 

- Moni sairastunut on noudattanut ohjeita asianmukaisesti, mutta näyttää siltä, että turvaetäisyydet jäävät pitämättä muun muassa tilanteissa, joissa nautitaan alkoholia illanvietossa ravintolassa. Näitä tilanteita on nyt jokaisen syytä välttää, Nieminen mainitsee. 

Yhtymä arvioi epidemiatilannetta päivittäin ja suosittaa tarvittaessa uusia rajoituksia. Yhtymä vetoaa myös alueen asukkaisiin, että kaikki noudattaisivat rajoituksia ja annettuja turvaohjeita epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Julkaistu: 23.11.2020 08.42