Vuoden 2019 Pro Hollola-mitalisti on sisustus- ja teatterisuunnittelija Laura Salmi

Takaisin

Hollolan kunta on myöntänyt PRO-Hollola –mitalin eläkkeellä olevalle sisustus- ja teatterisuunnittelun yrittäjälle Laura Salmelle hänen mittavasta, vuosikymmeniä jatkuneesta elämäntyöstään hollolalaisten tapahtumien ja yhdistysten parissa.

 

Elinvoimaiset ja edelleen jatkuvat tapahtumat kuten Hollolan Keskiaikatapahtuma ja yhdistystoiminta lisäävät Hollolan tunnettuutta ja ovat monen aktiivisen toimijan, kuten myös Lauran, toiminnan tulosta.

Sisustussuunnittelijana hän on luonut kauneutta ja harmoniaa yhteisöömme – moniin julkisiin ja yksityisiin tiloihin Hollolassa ja laajemminkin.

 

Aktiivinen Laura Salmi on ollut monessa mukana

  • Hollolan Keskiaikatapahtumien puheenjohtajana/toiminnanjohtajana Laura vastasi ensimmäisistä keskiaikatapahtumista Hollolan kirkolla. Myöhemmin hän oli mukana perustamassa Hollolan keskiaikaseuraa.
  • Hollolan Nuorisoseuran hallituksessa Laura on ollut useita vuosia jäsenenä ja toiminut monissa tehtävissä. Mm. Kukko-talon remontin ja sisustuksen suunnittelussa hän on ollut mukana kantavana voimana. Laura on osallistunut nuorisoseuratoimintaan myös valtakunnallisesti; hänelle on myönnetty Nuorisoseurojen liiton hopeinen ansiomerkki.
  • Hollolan Näyttämön pitkäaikaisena puheenjohtajana Laura toimi 1990- ja 2000-luvuilla ja hoiti samalla puvustajan tehtäviä useita vuosia ja oli mukana ideoimassa lavasteita ja tarpeistoa. Lauran aikana suhteita luotiin moneen suuntaan, Hollolan Näyttämö oli mukana mm. Lahden seurakuntien Kärsimystie-näytelmissä. Kärsimystien puvustus on pääosin Salmen käsialaa.
  • Hollolan seurakunnassa luottamushenkilönä mm. kirkkoneuvostossa.
  • Hollolan kirkon 500-vuotisjuhlissa v. 1985 Laura vastasi historiallisen kulkueen puvustuksesta. Tuolloin hän myös loi fyysiset hahmot Hollolle ja Martalle juhlan kavalkadiin.
  • Osallisena arviointiryhmässä, kun Salpakankaan Sovituksenkirkon sisustusta ja taidehankintoja tehtiin. Puolisonsa Pertti Salmen kanssa yhdessä he aikoinaan vastasivat Parinpellon leirikeskuksen sisustuksesta. Hollolan kirkolla Vanhan Pappilan uusittu sisustus on myös Lauran käsialaa.
Julkaistu: 09.12.2019 11.00