Yhdessä olemme enemmän

Kategoria:
Takaisin

Varhaiskasvatuksessa toimitaan yhteisönä, jossa lapset ja henkilöstö oppivat yhdessä ja toisiltaan. Oppivassa yhteisössä on tilaa erilaisille mielipiteille ja tunteille. Lapsia ja henkilöstöä kannustetaan rohkeasti jakamaan ajatuksiaan ja kokeilemaan uudenlaisia toimintatapoja. Oppivassa yhteisössä arvostetaan kunnioittavaa ja huomaavaista käytöstä.

Yhteisö rohkaisee kokeiluun, yrittämiseen ja sinnikkyyteen sekä sallii myös erehtymisen. Yhdessä tekeminen ja osallisuuden kokemukset vahvistavat yhteisöä. Yhteisössä kannustetaan kaikkia kekseliäisyyteen, mielikuvituksen käyttöön, omaan ilmaisuun ja luovuuteen. Lasten aloitteille, kokeiluille ja elämyksille annetaan tilaa, aikaa ja rauhaa.

Suomi 100

Hiekkalinnan päiväkodin taskulamppuretki on erinomainen osoitus siitä, kuinka olemme yhdessä enemmän. Se kokoaa yhteen kahden päiväkodin, Hiekkalinnan ja Satulinnan, niiden lapset ja työyhteisöt sekä vanhemmat. Retkeä suunniteltiin ja toteutettiin pitkin viikkoa esimerkiksi leivonnan merkeissä. Kuinka makealta maistuukaan itse leivottu pipari talvisessa illassa!

Yhdessä jaoimme elämyksen, josta riittää pitkäksi aikaa muisteltavaa. Saimme kokea ilon hetkiä, osallisuutta ja paikoin varmasti vähän jännitystäkin. Tärkeimpänä muistona illasta oli varmasti tunne siitä, että yhdessä olemme enemmän. Jokainen voi retkeillä samoissa maisemissa, mutta kun muiston siitä voi jakaa perheen ja kavereiden kesken, tulee siitä ainakin kaksinkertainen ilo.

Julkaistu: 05.12.2017 07.51