Yhteisöllinen kirjasto ja tilavuokrien määräytyminen: hyvinvointivaliokunnan esityslistalta poimittua

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

KIrjastoa esitetään yhteisölliseksi.

Hyvinvointivaliokunta kokoustaa 27.9.

Esityslistan voit lukea täältä.

Hyvinvointivaliokunnassa pilotti olla perimättä tilavuokria ja yhteisöllisen kirjaston toimintakonsepti

Toiminnallinen suunnitelma

Hyvinvointivaliokunta päättää 27.9. maksuttoman tilankäytön ohjeista ja käyttösäännöistä. Vapaa-aikapalvelujen toiminnalliseen suunnitelmaan sisältyy esitys kahden vuoden pilotista (ajalle 1.8.2017 – 31.7.2019), jossa tilavuokria ei käyttäjiltä perittäisi sivistystoimen tiloista ja liikuntasaleista/halleista, lukuun ottamatta uima- ja jäähallia, joiden osalta pyritään pidättäytymään vuokratason nostamisesta. Kokeilu koskee toimintaa hollolalaisille lapsille ja nuorille. Toiminnallinen suunnitelma lähtee ajatuksesta, että kuntalainen päättää itse osallistumisestaan toiminnan järjestäjän sijaan. Kirjaston ja uimahallin aukioloajat järjestetään mahdollisimman hyvin kuntalaisia palveleviksi ja kirjaston toimintaa tarkastellaan toiminnallisena kokonaisuutena.

Yhteisölliseen kirjastoon esitetään 80 000 euroa

Yhteisöllisen kirjaston luominen luo uudenlaista konseptia kunnan keskuksen kirjastoon. Tavoitteena on palvella kuntalaisia entistä monipuolisemmin muun muassa avaamalla lastenosasto perhekerhotoiminnalle, ja muita tiloja harrastustoiminnalle. Kirjaston keskiosa valjastetaan esityksessä esiintymislava-alueeksi, jossa voi järjestää kulttuuritilaisuuksia muun muassa. Myös asiointipiste Piipahlusta esitetään integroitavaksi kunnan kirjaston tilaan.  Vuoden 2018 talousarvioon esitetään varattavaksi 80 000 euron suuruista simmaa kirjaston muutostöihin. 

Hyvinvointivaliokunta käsittelee myös urheilun ja kulttuurin muutamia anomuksia ja vuoden 2018 talousarvio- ja taloussuunnitelmaa.

Julkaistu: 27.09.2017 14.00