Yleiset tiet

Hollola kuuluu hallinnollisesti Uudenmaan ELY-keskuksen alueeseen. Hollolassa sijaitsee useita ELY-keskuksen teitä, eli valtion hoitamia yleisiä teitä. Lista niistä löytyy sivun oikean reunan linkin kautta.

Asiakaspalvelu

Ilmoituksia ELY-keskuksen tiestön kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa soittamalla Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100.

Tienkäyttäjiä, yrittäjiä ja kansalaisia maanteiden tienpitoon ja liikenteeseen liittyvissä asioissa neuvoo Liikenteen asiakaspalvelukeskus, liikenteen.asiakaspalvelu(a)ely-keskus.fi tai 0295 020 600 (ma-pe klo 9-16). ELY-keskuksesta, sen hankkeista ja palveluista löytyy tietoja internetistä ELY-keskuksen omalta sivustolta.

ELY-keskuksen suunnitelmat

Uudenmaan ELY-keskus lähettää Hollolaa koskevat tiesuunnitelmat kuntaan, jossa ne asetetaan yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Nähtäville asettamisesta ilmoitetaan paikallisissa sanomalehdissä (Hollolan Sanomat, tarvittaessa myös Etelä-Suomen Sanomat). Kuntalaisilla on mahdollisuus tehdä muistutus suunnitelmasta nähtävilläoloaikana. Kunta antaa ELY-keskukselle lausunnon tiesuunnitelmasta ja toimittaa muistutukset samalla eteenpäin.