Yleisötilaisuus 20.11. Tiilijärvien tilasta ja tulevaisuudesta

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Aika 20.11.2018 klo 18-20
Paikka Hollola-Sali kunnanvirastolla osoitteessa Virastotie 3, 15870 Hollola.

Tiilijärvi

Taustaa


Kesän 2018 aikana räjähdysmäisesti kasvanut sinilevä Vähä-Tiilijärvessä huolestutti kuntalaiset ja viranhaltijat. Kunnan ympäristöviranomaiset saivat paljon yhteydenottoja leväisestä järvestä ja kontaktoinnit ovat jatkuneet tiheänä syksyyn asti. Myös Keski- ja Iso-Tiilijärvi ovat nousseet huomion keskiöön. Syyskuun lopussa aistinvaraisesti havainnoiden vesi muun muassa Vähä-Tiilijärven talviuintipaikalla oli kirkasta. Lisätietoja Vähä-Tiilijärvestä www.hollola.fi/vaha-tiilijarvi-on-meille-tarkea

 
Asiantuntijapaneeli valmistautuu vastaamaan yleisön kysymyksiin
 

Hollolan kunnan ympäristönsuojelu kutsui alueen asiantuntijat pohtimaan tilannetta ja yhtenä jatkotoimena järjestämme marraskuussa yleisötilaisuuden, jossa panelistit vastaavat ennalta saatuihin yleisökysymyksiin. Asiantuntijapaneelissa ovat ELY-keskuksen pohjavesiasiantuntija Tuomo Korhonen, Lahden kaupungin vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin, Vesjärvisäätiön asiantuntija Mirva Ketola ja ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen ja ympäristöterveyskeskuksen johtaja Silja Mäkelä hyvinvointikuntayhtymästä.

Kysymyksiä voi ennalta esittää mobiiliyhteisö HollolaNytissä tai sähköpostitse projektikoordinaattori Annariina Kedolle, etunimi.sukunimi@hollola.fi. HollolaNyt-mobiilisovelluksen voi ladata omalle älylaitteelleen sovelluskaupasta. Tavoitteena on, että ennalta esitettyihin kysymyksiin pystytään vastaamaan mahdollisimman perusteellisesti. 

Mitä kunta ja kuntalaiset voivat tehdä
 

Tilaisuuden tärkeänä tarkoituksena on myös valottaa, mitä kunta aikoo tehdä, entä mitä kuntalaiset voivat tehdä, pienjärvien suojelemiseksi tulevaisuudessa. Aikaa jätetään myös yleiselle keskustelulle.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Lisätietoja tilaisuudesta Annariina Keto, p. 044 780 1225 tai etunimi.sukunimi@hollola.fi

Julkaistu: 19.11.2018 10.35