Ympäristöviikon julisteessa haukataan hampurilaista

Kategoria:
Takaisin

Ympäristöviikon 2019 juliste voittaja

Lahden seudullisen Ympäristöviikon julistekilpailun voittaja on valittu. Julisteessa puristetaan käsissä hampurilaista ja ihmetellään, mitä sen välistä löytyy. Puhuttelevan kuvan taiteili 18-vuotias Niko RaitaKannaksen lukion 17G-luokalta. Voittajan valinnut raati kehui Nikon työtä pysäyttäväksi ja sen värejä näyttäviksi. Raadin mukaan julisteen henkilöhahmot ovat ilmeikkäitä, kuva saa katsojan ajattelemaan ja ilmentää vuoden ravintoketju-teemaa loistavasti. Niko palkittiin kunniakirjalla ja 100€:n rahapalkinnolla.

Julisteraati palkitsi voittajan lisäksi Anna Tähkäsen Lyseonmäen koulun 9E-luokalta ja Wilho VattulaisenLänsiharjun koulun 2A-luokalta ikäluokkiensa parhaina. Yläkoulujen sarjan voittaneen Annan työ erottui edukseen sademetsäaiheellaan ja alakoulujen parhaana palkitun Wilhon kuva ihastutti pirteillä väreillään ja positiivisella ilmeellään. Molemmat tekijät palkittiin kunniakirjalla ja leffalippupaketilla.

Julistekilpailuun osallistui tänä vuonna oppilaita viidestä koulusta kolmen kunnan alueelta. Kaikki 124 kilpailutyötä ovat nähtävillä Lahden seudun ympäristöviikon Facebook-sivuilla www.facebook.com/ymparistoviikko. Kilpailutöitä on nähtävillä myös syksyllä Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoissa tai vastaavissa julkisissa paikoissa. Loppukilpailuun selvinneistä töistä julkaistaan sähköiset kortit, jotka toteuttaa lahtelainen positiivisen elämänasenteen merkityksen edelläkävijäyritys Positiivarit Oy. Kortit tulevat syksyllä osoitteeseen www.positiivarit.fi/ekortit/  ja ne linkitetään myös Ympäristöviikon omille verkkosivuille ja muihin kanaviin. Tänä vuonna Lahden ympäristökehitys ottaa upeista kilpailutöistä kaiken irti ja painattaa kuudesta kilpailutyöstä postikortteja, joita jaetaan Ympäristöviikon tapahtumissa. Kannattaa siis osallistua tapahtumiin ja kerätä koko sarja!

23. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 16.–22.9.2019.
Julistekilpailun ja samalla koko seudullisen Ympäristöviikon teemana on tänä vuonna Ravintoketju – Sinä olet osa ketjua. Seudullista Ympäristöviikkoa vietetään Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa ja Sysmässä.

Lisätietoa julistekilpailusta ja seudullisesta Ympäristöviikosta

Sari Knuuti
Ympäristöviikon koordinaattori
Lahden kaupunki, ympäristökehitys
p. 050 387 8735, sari.knuuti@lahti.fi

www.ymparistoviikko.fi
www.facebook.com/ymparistoviikko
www.instagram.com/ymparistoviikko

Julkaistu: 07.06.2019 10.09