Yrittäjät ihmettelevät, miksi kunnasta soitetaan

Kategoria:
Takaisin

Pertti Aaltola kulkee yrityksestä toiseen mukanaan ilmaiset elinvoimapalvelut.

Yritysagentti kulkee yrityksestä toiseen mukanaan kunnan ilmaiset palvelut

YRITTÄJÄT IHMETTELEVÄT, MIKSI KUNNASTA SOITETAAN

 Hollolassa on käynnistynyt kesäkuussa puolivuotinen työ, jonka aikana yritysagentiksikin tituleerattu Pertti Aaltola saattaa soittaa tai ilmestyä yritykseesi.
Tavoitteena on tavata noin 250 alueen suurinta yrittäjää. Myös Aaltolaan voi olla yhteydessä.
 

Yrittäjät ovat miltei poikkeuksetta niin kädet savessa työssään, ettei heillä ole aikaa selvitellä kunnan yrityksille tarjoamia palveluita. Tämän takia kunta meneekin nyt yrittäjän luo, ja mies työn takana on Pertti Aaltola:

”Olen elinkeino- ja työllisyyspalveluissa. Yritystapaamisissa minulla on kolme teemaa: onko yrityksellä tila- tai tonttitarpeita, tietääkö yrittäjä kunnan työllisyyspalveluista tai siitä, mitä Lahden seudun kehitys Ladec tai yrityskummit edustavat. Kuulen yrittäjiä, ja vien terveiset eteenpäin kunnassa.”

Muhimassa olevat asiat voi keskustella siinä samalla

Aaltola on nyt heinäkuun loppuun mennessä ehtinyt soittaa 80 eri toimialan yrittäjälle, tavatakin jo useita sekä pirauttaa koemielessä 54 pienyrityksille. Yritysagentti ja finanssialan ammattilainen pitää työstään, jossa ollaan hyvällä asialla:

”Yrittäjät ovat iloisesti yllättyneitä, ja ihmettelevät että miksi kunnasta soitetaan. Kaikki haluavat kyllä keskustella elinvoima-asioista ja kuulla kunnan ilmaisista palveluista. Moni ei tiedä esimerkiksi työllisyyspalveluista, joista on yrittäjälle selkeitä etuja, kun rekrytoinnin riski pienenee.”

 Juttutuokio yritysagentti Aaltolan kanssa voi myös nostaa pintaan yrittäjän piileviä tarpeita ja asiat, jotka vasta ovat muhimassa.

 Hollolassa muutama iso, ja paljon pieniä yrittäjiä

 Aaltola laskee, että kunnassa on tällä hetkellä noin 1 300 yrittäjää, joista valtaosa on pieniä yrityksiä. Suurin on pörssiyhtiö Etteplan Design Center Oy 85 miljoonan euron liikevaihdollaan. Esimerkkinä kiinnostavasta, Hollolassa toimivasta yrityksestä Aaltola mainitsee VikingGenetics Finlandin, joka on yksi maailman suurimmista keinosiemennysyrityksistä. Hyviä metallialan yrityksiä Hollolassa on useita. Myös yksityiset nuorten ryhmäkodit työllistävät Hollolassa jopa kaksisataa henkeä. Hollola haluaa olla hyvä kumppani kaikille yrittäjälle.

Vaikka Aaltola ei ehdikään kaikkia henkilökohtaisesti tapaamaan, voi pieni yritys puolestaan olla Aaltolaan yhteydessä. On kunnan etu, jos yrittäjä haluaa kehittää toimintaansa nimenomaan Hollolassa.

Aaltola laskeskelee, että elokuu on hyvää aikaa puhelinsoitoille ja syksy vierailuille. Tavoite tavata jopa 250 yritystä on saavutettu marraskuun loppuun mennessä. Perttiin saa yhteyden soittamalla numeroon 044 780 1743 tai pertti.aaltola@hollola.fi 

Kokonaisuudesta vastaavat työllissyysvastaava Anne Tapaila, anne.tapaila@hollola.fi ja yrityskoordinaattori harri.numminen@hollola.fi

Julkaistu: 25.07.2017 12.58