Yrittäjät, LADEC ja kunta kahvilla ja dialogissa

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Mitä tapahtuu kunnan järjestämillä elinvoimakahveilla?

Elinvoimakahvit

”Hollola mukana Lahden ammattikorkeakoulun Digitie -hankkeessa, tammikuussa mahdollisesti hankintakoulutusta meillä kunnassa, ja muistakaa seurata Hollola - elinkeinoasiaa Instagramia ja Facebookia”, tiivistää elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander lähitulevaisuuden tärpit yrittäjille ja elinvoima-asioiden kanssa työskenteleville 28.11 DinoxSport Oy:n – tuttavallisesti Dinoxin – tiloissa Hollolan Salpakankaan yritysalueella. Elinvoimakahvit on kunnan järjestämä tilaisuus alueen toimijoille kohdata.

Dinox on yrittäjän toteen käynyt unelma 

Liikunta- ja kuntoiluvälineyrittäjän tilat näyttävät siltä, että ne ovat yrittäjän toteen käynyt unelma: tehdasalueen halli on viimeisen päälle ajateltu interiööri, uniikkeja liikuntalaitetta innostavasti aseteltuina –laitteissa paljon puuta metalliosien lisäksi.

Puolapuista se lähtikin, tai oikeastaan infrapunasaunasta, kertoo yrittäjä Toni Kuusisto:

”Vuonna 2010 vein Raksa-messuille Saksasta Ispo-messuilta tilaamiani infrapunasaunoja ja asetin rekvisiitaksi liikuntaan liittyviä välineitä. Kävi ilmi, että ne muut välineet kiinnostivat asiakkaita enemmän! Puolapuut ovat edelleen tärkeä tuote meillä.”

Nyt Dinox on kehonpainoa hyödyntävän toiminnalliseen harjoitteluun keskittyvä kasvava yritys. Sen liikevaihto on lähes kaksi miljoonaa euroa, ja yritys työllistää kymmenen henkilöä. Vuosittainen kasvuvauhti on 30 – 60 prosenttia ja yrittäjät Toni Kuusisto ja Jaakko Finne ovat laskeneet, että pelkästään Suomen markkinoilla tulos pystyttäisiin tuplaamaan:

”Jännästi alaa luonnehtii se, että pahimmat kilpailijat ja kotikuntoiluvälineiden verkkokaupat, ovat samaan aikaan myös yhteistyökumppaneita.”

Kehitysyhtiön parasta on erityisosaaminen

Toista kertaa järjestettäville elinvoimakahveille osallistui kahdeksan alueella toimivaa yrittäjää, edustus kehitysyhtiö LADECista, kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen sekä elinvoimavaliokunnan puheenjohtaja Erkki Arvila. Luottamushenkilöt Hannu Siljander ja Ilpo Markkola näkivät pitkän yrittäjäkokemuksen myötä yrittäjien tarpeet ja muutoksen tuulet. Painopisteen muutoksesta asiakaslähtöiseen yrityskehitykseen puhui myös kehitysyhtiö LADECin muotoilukehittäjä Isko Lappalainen:

”Muotoilu on menetelmä ongelmien ratkaisuun ja yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen. Itse näen, että Ladecin parasta palvelua on erityisosaamisemme. Esimerkiksi näille kahveille toimme teemaksi muotoilun, ja teema voisi olla myös rahoitus tai vaikka liikuntaosaaminen. Kaikkeen löytyy erikoistuneet osaajat.”

LADEC on myös sparrannut Dinoxia tuotekehityksen alkuvaiheessa eritoten muotoilun näkökulmasta. Nyt muotoiluprojekteista osallistujia kiinnosti erityisesti visakoivun brändääminen; projekti, joka juuri noin kuukausi sitten on alkanut yhtiön DesignVenture-ohjelmassa.

Yhteistyö rikastaa kaikkia – kunnalla oma lehmä ojassa

Hollolan Yrittäjien hallituksen jäsen ja uimakouluyrittäjä Niina Kettunen toi terveiset yrittäjien paikallisyhdistykseltä. Hollolan kunnan järjestämien elinvoimakahvien tarkoituksena onkin kohtauttaa yrittäjät, tarinat, tilanteet ja kehitys siten, että niistä voisivat hyötyä kaikki.

Sekä Kristiina Hämäläinen että Sari-Anna Vilander selittivät hyötyketjua auki painottaen kunnan motiivia saada Hollolaan työtä, yrityksiä, asukkaita ja elinvoimaa. Kunnan kehittämishankkeet ovat taas pitovoimaa, joka tarkoittaa kykyä pitää nykyiset asukkaat ja yritykset kehittyvinä ja tyytyväisinä.

”Kunnan paras markkinoija on tyytyväinen asukas ja yrittäjä, eikö vain?” kiteytti elinkeinopäällikkö Vilander vielä tilaisuuden päätteeksi.

Seuraavat kahvit ja ym. kohtaamiset ensi vuoden puolella – seuraa ilmoittelua Hollolan Sanomissa, Facebookissa, Instagramissa ja kunnan kotisivuilla

www.facebook.com/hollolaelinkeinoasiaa

www.instagram.com/hollolaelinkeinoasiaa

 Ota yhteyttä Sari-Anna Vilander, p. 044 780 1298.

Ladecin Isko Lappalaista saa kutsua tuttavallisesti kehityssedäksi. Hän tarjoaa muotoiluosaamista yrityksille Ladecin palveluna. Kuva: Sari-Anna Vilander.

Julkaistu: 05.12.2018 09.58