Yritysalueet kiinnostavat ja vesi on kova sana – Hollolan elinvoimauutisia

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Ilmakuva Kukonkoivu

Hollola varasi kunnanhallituksessa 4.2. tontit päiväkodille, vedenpullottamolle ja Vesalan renkaan laajennukselle. Kukonkoivun yritysalue kiinnostaa nyt elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilanderin mukaan:

”Asioita on paljon vireillä, neuvotteluja vapaista tonteista käydään, ja yhteistyö kehitysyhtiö LADECin kanssa on mielestäni erittäin hyvää”.

Hollolan yritysyhteyshenkilö Ladecissa vaihtui vuoden alussa ja samalla Hollolassa alettiin pitää päivystyksiä noin kerran kuussa. Uuden yhteyshenkilön Johanna Veikkolaisen vastaanotolla 22.1. kävi jopa neljä yritystoiminnasta/kehittämisestä kiinnostunutta.

Seuraava vastaanotto on Kalliolan yhteisökahvila Kabinetissa 13.2. klo 17-19.

Yrittäjäystävällisyys kantaa hedelmää

Elinkeinotoiminnassa edetään juuri nyt voimakkaasti strategisten tavoitteiden mukaisesti operatiiviselle tasolle asti. Paassillan yritysalueelle on jo noussut valaisinmalliyritys Karluxin halli ja talliosakkeita myyvä ProTallin toiminta on juuri alkamassa käyttöönottotarkastuksen myötä.

”Laadukas vesi on nyt kova sana”, Vilander sanoo kahdesta yritysaloitteesta, jotka sijoittuisivat Hollolaan. Hollolalainen, perustettava yhtiö Bare Oy suunnittelee Kukonkoivuun vedenpullottamoa, joka toteutuessaan toisi alueelle kymmeniä uusia työpaikkoja. Kokeneet hämeenkoskelaiset yrittäjät Merja Koskinen ja Jari Komulainen tavoittelevat kansainvälisiä markkinoita, ja ilman muovipulloja. Vedenpullottamo käyttää käsittelemätöntä pohjavettä noin kolmen prosentin määrästä muodostuvaa pohjavettä, joka johdettaisiin Huljakkalan ja Sairakkalan vedenottamoilta. Jos suunnitelmat toteutuvat, Kukonkoivussa aletaan pullottaa vettä kesällä 2021. Yrittäjäpariskunnan tiedotteen mukaan kunnan yrittäjäystävällisyys on ollut merkittävä asia idean selvittämisessä ja edistämisessä.

Maailman parhaasta vedestä saa korkealuokkaisia tuotteita

Maailman paras vesi on houkutellut Hollolaan myös tilaviinimyymälän ja -tuottajan Ainoa Wineryn. Yrittäjät Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen ovat löytäneet 2014 perustamalleen Finnviini Oy:lle, nykyiselle Ainoa Winerylle, sopivan uuden sijoittumispaikan Miekkilöstä. Paikan valintaan vaikuttivat lähialueiden potentiaaliset yhteistyökumppanit, marjatilat ja viljelijät ja sopiva kasvuympäristö perheen lapsille.  Korkealaatuiseen designiin ja makuihin keskittyvä Ainoa Wineryn on määrä aloittaa toimintansa uudessa paikassa ensi kesänä.

Seuraavaksi Lahden eteläisen kehätien varren yritysalueita esitellään Logy-konferenssissa 7.-8.2.2019.

Kysy lisää! Elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander, p. +358 44 7801 298, Vesihuoltopäällikkö Riikka Johansson, 044 780 1182, Bare Oy, Jari Komulainen, 040 161 9126

 

http://www.karlux.fi

http://protalli.fi/

www.ainoawinery.com

www.vesalanrengas.fi

Julkaistu: 05.02.2019 12.55